Art Forum Berlin, Berlin
Nyhet 01.06.11

Messe-samarbeidet i Berlin sprakk

Etter 15 år er det slutt for kunstmessen Art Forum Berlin. De siste ukene har det vært forhandlinger mellom arrangørene Messe Berlin og galleristenes egen organisasjon Berlin Galleries om et samarbeide, men i følge en pressemelding fra Messe Berlin ble disse forhandlingene brudt av galleriene.

– Et samarbeid gir kun mening dersom begge parter anerkjenner hva deres bidrag kan og bør være. Messe Berlins bidrag ville være å organisere messen. Om dette ikke er ønsket, så finnes det ikke noe grunnlag for et samarbeide. Vi har ikke noe ønske om kun å være en sponsor for dette arrangementet. Det samme gjelder den planlagte messen Art Forum Berlin 2011. Uten støtte fra galleriene er dette ikke en produktiv event, sier lederen for Messe Berlin, Christian Göke, i pressemeldingen.

Kunstmessen i Berlin trakk på 90-tallet og begynnelsen av 00-tallet en rekke nordiske gallerier, blant annet Galleri K og daværende Galleri Wang (nå Galleri Erik Steen) fra Oslo. De siste årene har interessen gått ned og i 2010 var det kun tre nordiske gallerier (Andersen’s Contemporary, København, Andréhn-Schiptjenko, Stockhom og Bo Bjerggaard, København) som deltok på messen.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!