Nyhet 15.04.11

Kunstkritikk utvider fra 19. mai

Kunstkritikks nordiske redaksjon besøker Kunsthall Oslo høsten 2010. Fra venstre Frans Josef Petersson, Kim West, Jonas Ekeberg, Pernille Albrethsen, Sinziana Ravini, Mariann Enge, Fredrik Svensk, Gerd Elise Mørland, Jon-Ove Steihaug og Peter Amdam. Milou Allerholm, Hedi Bale Amundsen, Geir Haraldseth, Trude Schjeldrup Iversen, Jacob Lillemose, Tommy Olsson, Kjetil Røed og Line Ulekleiv var ikke til stede da bildet ble tatt.

Det siste året har Kunstkritikk publisert en rekke artikler på svensk og dansk, i tillegg til det vanlige norske stoffet. Dette følges nå opp med en egen nordisk utgave. Samtidig lanseres også en internasjonal, engelskspråklig utgave.

– Dette markerer et viktig, nytt skritt for Kunstkritikk. De fleste leserne har nok merket at vi har utvidet vår dekning det siste året, men nå føler vi oss klare til å lansere en egen nordisk utgave, sier Jonas Ekeberg, ansvarlig redaktør for Kunstkritikk.

– Endelig kan vi slå fast at det igjen finnes et nordisk tidsskrift for samtidskunst, for første gang siden tidsskriftet NU – The Nordic Art Review gikk inn i 2002. Samtidig vil leserne merke at vi er noe annet enn et markedsøringsverktøy for en ekspansiv kunstscene. Vi skal by på nyheter og således bidra til at det finnes et minimum av gjensidig kunnskap i det nordiske kunstfeltet. Dette er viktig, både kunstfaglig og politisk. Men det viktigste vi gjør er å bidra til en styrking av den nordiske kunstkritikken. Det er kritikken som er hjørnesteinen i vår redaksjonelle plattform, og vi skal følge både aktuelle hendelser og mer langsiktige kunstneriske utviklingslinjer ved hjelp av noen av regionens beste skribenter, sier Ekeberg.

Samtidig med lanseringen av den nordiske utgaven lanserer Kunstkritikk også en internasjonal utgave. Dette vil foreløpig være en prøveutgave med kun utvalgte artikler oversatt til engelsk.

– Nettpublisering er svært godt tilrettelagt for flere språk, noe som tidligere var en stor utfordring for nordiske publikasjoner. Vi søker nå en god finansieringsmodell også for denne utgaven, sier Ekeberg.

Lanseringen av Kunstkritikks to nye utgaver markeres med et seminar på Kunstnernes Hus i Oslo den 19. mai. Blant deltakerne er Jennifer Allen, som blir redaktør for den nye tysk-engelske utgaven av av kunsttidsskriftet Frieze, Chus Martinez, tidligere sjefkurator på MACBA i Barcelona og nå redaktør for publikasjonene til Documenta 13, Anton Vidokle, grunnlegger av nyhetstjenesten og tidsskriftet E-flux og Fredrik Svensk, kritiker og redaktør for det svenske tidsskriftet Paletten.

Seminaret produseres i samarbeid med Kunstnernes hus og Kunsthøgskolen i Oslo.

Denne artikkelen ble sist oppdatert den 26. april 2011.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!