Oslo
Nyhet 10.04.13

Mer dugnad i øst

Fra oppussing av Holodecks lokaler. Foto: Kjersti Solbakken.

Fra oppussing av Holodecks lokaler. Foto: Kjersti Solbakken.

Arrangementet Grønland Gallery Weekend skal samordne ti ulike visningssteder på eller nær Grønland: 0047, 1857, Holodeck, Kunsthall Oslo, Maria Veie, Melk, NoPlace, Pink Cube, VI,VII og UKS. Helgen 24.- 26. mai er allerede en travel periode i kunst-Oslo, med åpninger blant annet på Standard (Oslo) og av MA- og BA-utstillingene til Kunstakademiet. Silja Leifsdottir forteller at grønlandshelgen arrangeres i dialog med både disse og andre som har program samme helg.  

Leifsdottir er en av utgiverne bak galleriguiden U.F.O, som det siste året har gått velkjente Listen i næringen og tjener som veiviser i Oslos kunsttilbud. Hun er også co-kurator på Holodeck og arbeider på Fotogalleriet. Nå er hun initiativtager til den nye kunsthelgen sammen med Maria Veie Sandvik og Anja Carr.

Dere skriver i en uttalelse at Grønland Gallery Weekend skal være en «god grunn til å reise til Oslo for både nasjonale og internasjonale kunstinteresserte». Hvilket publikum er initiativet rettet mot, og hvordan tenker dere å nå dem?

Silja Leifsdottir. Foto: Ola Høyer.

Silja Leifsdottir. Foto: Ola Høyer.

– Like mye som utenlandske besøkere ønsker vi å nå oslofolk som ikke har vært på disse galleriene ennå. Grønland er jo et område ikke alle har besøkt. Ved å stå samlet og tilrettelegge for besøk ved å ha lengre åpningstider, koordinere en skikkelig løype ved hjelp av kart og samkjøre arrangementene våre, gjør vi det enkelt å få med seg ti ting på én tur. Publikum er jo litt late, ler Leifsdottir.

Mer konkret, hvordan vil dere nå ambisjonen om få et internasjonalt publikum til byen?

– Årets weekend er bare et pilotprosjekt. Dersom den litt forenklede weekend-varianten i år går bra, satser vi på profesjonalisering først til neste år. Men helt konkret drar vi nytte av hverandres internasjonale nettverk og pressekontakter og formidler pr mail. Det vil også være en egen nettside som oppdateres med helgas program.  

Nettsiden til Grønland Gallery Weekend lanseres 17. april.

  1. Innlegg fra Jon Lundell

    Hei.
    Hvorfor er ikke Galleri MAP med på dette initiativ? MAP er vel trolig det galleriet på Grønland som faktiskt ikke har et typisk homogent kunstnerpublikum.
    Mener ikke at dette er et dumt initiativ men Galleri MAP kunne, mener jeg, helt klart bidra til et større og mer variert publikum for de ovennevnte galleriene.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!