Maria Lind

Tensta konsthall
Nyhet 20.12.10

Maria Lind ny sjef for Tensta Konsthall

Maria Lind blir ny sjef for Tensta Konsthall og tiltrer stilingen 1. januar 2011, kunngjør Tensta Konsthall i en pressemelding i dag.

Maria Lind. Foto: Mariann Enge

– Tensta Konsthall är en ung och pigg institution full med potential. Under sina tolv år har den gjort många intressanta avtryck både i konstlivet och lokala sammanhang. Att den ligger i Tensta, en av landets mest spännande platser, gör den samtidigt till ett fönster mot framtiden. Jag ser fram emot att lära känna personalen och platsen med dess olika aktörer och utveckla programmet vidare, uttaler Maria Lind i anledning kunngjøringen av ansettelsen.

Maria Lind, som nylig var aktuell med utgivelsen av boken Selected Maria Lind Writing på Sternberg Press (Berlin), har sin utdannelse dels fra Stockholms universitet, dels fra Whitney Museum: Independent Study Program i New York. Siden begynnelsen av 1990-talet har hun vært virksom som kunstkritiker og i 2009 mottok hun Walter Hopps Award for Curatorial Achievement. Maria Lind har tidligere vært sjef for masterprogrammet på Center for Curatorial Studies ved Bard College, og hun var sjef for Iaspis i Stockholm 2005-2007 og for Kunstverein München i 2002-2004. I perioden 1997-2001 var hun intendent på Moderna Museet og i 1998 dessuten co-kurator for Manifesta 2.

– Vi är mycket glada över att kunnat rekrytera en av världens mest framstående personer inom det internationella konstlivet till chef för Tensta Konsthall. Vi är övertygade om att Maria Lind är rätt person att förvalta och utveckla konsthallens uppdrag att förena det lokala med det nationella och internationella, sier Calle Nathanson, leder for stiftelsen Tensta Konsthall, i pressemeldingen.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!