Maria Lind

Paletten
Nyhet 12.04.11

Maria Lind med nytt nummer av Paletten

Paletten Nr 1 2011 #283

Tekstene i det nye nummeret beskrives tematisk som kretsende rundt spørsmål om kunstens forhold til samfunnet, økonomi, utdannelse, forbruk og eindomsrett. Blant annet har den britiske gruppen Precarious Workers skrevet en tekst om fjorårets demonstrasjoner mot økte skolepenger i London mens kunstneren Marysia Lewandowska har diskutert eierskap og opphavsrett med kuratoren Laurel Ptak. Den amerikanske kuratoren Christina Linden skriver om den interesse for «sosial praksis» som har preget kunstfeltet de siste årene, blant annet med fokus på hva slags kritikk slike prosjekter pleier å få.

I tillegg inneholder nummeret blant annet tekster om den koreanske kunstneren Haegue Yang, den tyske kunstneren Bernd Krauss og svenske Viktor Rosdahl. Daglig leder for Kunstnernes hus Mats Stjernstedt skriver om Alevtina Kakidze fra Ukraina.

Maria Lind skriver i pressemeldingen at «Konsten fortsätter att skruva till, sätta i relief och ifrågasätta. Den komplicerar. Något som den samtida tillvaron är i stort behov av. För konsten är både konkret och abstrakt, en akt och ett förslag. Som förståelseform vill jag hävda att den blir oöverträffad, med potential att omfatta och bearbeta inte bara sig själv utan också allt annat.»

Paletten lanseres med tre arrangementer i Göteborg og Stockholm:
13. april, kl 17.30 på Hit i Älvsborgsgatan 52, Göteborg.
15. april, kl 18.30 på Hit i Älvsborgsgatan 52, Göteborg.
18. april, kl 17.00 på Konstfack i Stockholm.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!