Manifesta, Genk
Nyhet 20.04.12

Manifestasjoner fra dypet

Kullgruven Waterschei i Genk, Belgia. (Foto: Manifesta.)

Lørdag 2. juni åpner den niende Manifesta-biennalen i det tidligere gruvekomplekset Waterschei i byen Genk i Belgia. Årets utstilling er kuratert av mexicanske Cuauhtémoc Medina og har fått tittelen The Deep of the Modern. I følge nettsiden vil biennalen presenteres i form av et «triptykon» som tar for seg «the social and the societal impact» av Limburgregionens nyere historie. 35 internasjonale kunstnere er invitert til å lage nye arbeider med et fokus på å koble lokal tematikk til globale spørsmål.

Blant disse kunstnerne finner vi blant mange andre Goldin+Senneby, Lina Selander, Raqs Media Collective og Christian Boltanski. I tillegg presenteres en omfattende kunsthistorisk seksjon som blant annet inneholder arbeider av Max Ernst og Robert Smithson. Målet er «en kompleks dialog mellom ulike lag av kunst og historie.»

Uten av det fremgår som helt klart hva dette innebærer er og en rekke arkiver inkludert på kunstnerlisten. Disse inkluderer det føderale politiarkivet i Belgia, det kongelige belgiske filmarkivet og det belgiske statsarkivet.

Manifesta er den eneste omreisende biennalen i Europa og har tidligere funnet sted i Rotterdam, Luxembourg, Ljubljana, Frankfurt, Donostia-San Sebastian, Trentino-Alto Adige and Murcia. Tidligere kuratorer inkluderer Adam Budak, Massimiliano Gioni, Marta Kuzma og Igor Zabel.

Den komplette kunstnerlisten kan ses på Manifestas hjemmeside.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!