Manifesta, Kypros
Nyhet 06.06.06

Manifesta 6 avlyst

Manifesta 6, som skulle funnet sted på Nikosia på Kypros i september, er avlyst.

Den europeiske samtidskunstbiennalen Manifesta 6, som skulle funnet sted på Nikosia på Kypros i september, er avlyst på grunn av uenigheter mellom IFM (International Foundation Manifesta) and NFA (Nicosia for Art).
I følge en pressemelding fra det svenske kunstmagasinet Paletten, som arrangerer en samtale om avlysningen på fredag, skyldes avlysningen at Manifesta-kuratorene ikke greide å lose seg forbi de over 40 år gamle politiske konfliktene på Kypros.

Samtalen arrangeres i sammenheng med utgivelsen av neste nummer av Paletten som er viet Manifesta 6 og en diskusjon om den relasjonelle estetikkens endelikt.

Lanseringen og diskusjonen finner sted fredag 9nde juni 19.00
Candyland, Gotlandsgatan 76, Stockholm
(T-bana Skanstull, Buss Nr 3 till Gotlandsgatan)

Se pressemelding fra Paletten >>

 1. Innlegg fra Henrik Placht

  Hei leif Magne Tangen

  Ser at du e ikke er enig med meg og det er jo helt ok !
  det var en kort kommentar til nyheten om at manifesta 6 strandet og en ikke uventet stranding.
  Det var egentlig kun det jeg ønsket å si fordi det fremstp for meg som meget naivt å gjennomføre dette uten dra hjelp fra diplomater, lobbyister, minst det dopbbelte av tid, klarere mål og målgruppe samt profesjonalisering av kontekst.
  Men honnør til de for å prøve.
  Mer av slike visjonære forsøk !
  Henrik

 2. Innlegg fra Leif Magne Tangen

  Manifesta No More
  by Augustine Zenakos
  […]did the three people in charge of organizing Manifesta 6 — the German curator, critic and editor Florian Waldvogel, the independent curator Mai Abu ElDahab from Cairo, and the Russian-born New York artist Anton Vidokle — really know what they were getting into?

  http://www.artnet.com/magazineus/news/zenakos/zenakos6-5-06.asp

 3. Innlegg fra Leif Magne Tangen

  som en av deltakerne på mai abu eldahabs department 1 må jeg si meg uenig i Henrich Plachts kortfattede kritikk av M6s manglende tanker om sitt potensiale som brobygger.
  Problemet er vel heller at man maktet ikke å stagge de lokale krefter som ønsket å bruke M6 som kasteball i et politisk spill – noe som ikke var ønskelig. kuratorene valgte å trekke seg etter at de ikke fikk lov til å arrangere biennalen i begge (gresk/tyrkisk) deler av nicosia. Dette var noe som Anton Vidokle var klar på at de önsket å gjøre når jeg traff ham i Frankfurt samme dagen som de ble intervjuet (og utvalgt) av Manifesta Foundation november 2004.

 4. Innlegg fra Henrik Placht

  Dette var meget synd men ikke uventet. Meget tidstypisk diskurs og stort potensiale men etter samtale med Kurator Mai Abu ElDahab ble jeg ikke klok da ideen og kontext virket uklar og derfor skjer dette ikke uventet.
  At manifesta har potensiale og burde brukes som et verktøy og en ressurs for politisering og brobygger i konflikt områder er mulig.
  Men dersom kuratorer har kun ideen og ikke evner til brobygging på stedet der det skal gjennomføres må eksterne krefter og hardere lobbyisme til.

 5. Innlegg fra Redaksjonen

  Johan Lundh skriver om saken i konsten.net
  http://www.konsten.net/narbild/kommentar_manifesta.html

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!