Copenhagen Art Festival, København
Nyhet 07.04.11

Lene Crone Jensen skal lede kunstfestival

Lene Crone Jensen.

Lene Crone Jensen er ansat som leder af Copenhagen Contemporary Art Festival, som finder sted i august 2012. Sidst København husede en festival for samtidskunst var i 2008 med U-turn Kvadriennale for samtidskunst.

Crone Jensen får ansvar for sekretariat og skal blandt andet stå for udviklingen af festivalens aktiviteter, kampagner og projekter i det offentlige rum. Udover marketing, kommunikation, formidling og PR skal Crone Jensen være med til at sikre kvaliteten af festivalens udvikling i samarbejde med de fem københavnske kunsthaller, som står bag festivalen (udvalgt af Statens Kunstråd på baggrund af udskrevet konkurrence).

Lene Crone Jensen (f.1965) har senest arbejdet som freelance kurator og kunstformidler. Fra 2005-2010 var hun chef for Göteborgs Kunsthal og har tidligere været fungerende chef for Rooseum Center for Contemporary Art i Malmö. Hun er uddannet magister i Moderne kultur og kulturformidling.

Ifølge pressemeddelelsen vil festivalen «inddrage kunstnere og kunstnergrupper, hvis værker debatterer og gentænker fællesskabets potentiale i det 21. århundrede». Copenhagen Contemporary Art Festival har ingen overordnet kurator, men det kuratoriske ansvar er lagt ud til de deltagende institutioner – Kunsthal Charlottenborg, Den Frie Udstillingsbygning, Kunstforeningen Gl. Strand, Nikolaj Kunsthal og Overgaden Institut for Samtidskunst.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!