Gunnar B. Kvaran

Nyhet 09.01.12

Kvaran til Lyonbiennalen

Gunnar Kvaran. (Foto: Moskvabiennalen.)

Astrup Fearnley-museets direktør Gunnar Kvaran er utpekt til kurator for Lyonbiennalen 2013. I 2007 co-kuraterte Kvaran Moskvabiennalen

Biennalen i Lyon, som har hatt Thierry Raspail som kunstnerisk leder siden den ble opprettet i 1991, er en høyst publikumsorientert affære. Biennalen forholder seg i liten grad til hvordan for eksempel Istanbul- eller Berlinbiennalene gjerne benyttes som innlegg i kunstfeltets politisk motiverte kunnskapsproduksjon. Resultatet er en biennale som ofte overses, men som jevnlig presenterer gode utstillinger, spredt over faste visningslokaler som Museet for samtidskunst, hvor Raspail og er direktør, og byens gamle sukkerfabrikk Le Sucriere.

Biennalen er tidligere kuratert av Jerome Sans og Nicolas i Bourriaud (2005), Hou Hanrou (2009, etter at Catherine David trakk seg fra oppdraget) og Victoria Noorthoorn (2011.)

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!