Nyhet 30.05.11

Kuraterte kunstmesser

Kunstmessen Frieze inntar New Yorks Randalls Island i mai neste år.

I følge et oppslag i Frankfurter Allgemeine Zeitung legges kunstmessen Art Forum i Berlin ned i sin nåværende form. Den skal imidlertid gjenoppstå som en del av ABC-messen (Art Berlin Contemporary) som har premiere 7-11 september.

ABC-messen styres av de ledende galleriene i Berlin, som også står bak galleri-helgen som arrangeres årlig i månedsskiftet april/mai. Dermed er den årelange drakampen mellom de profesjonelle messearrangørene i Messe Berlin og de ledende galleriene i Berlin over. Seieren gikk til galleriene, som ventelig vil skape en mer kuratert kunstmesse. I følge Der Tagesspiegel er eventstedet Postbahnhof ved Berlin Ostbahnhof i Kreuzberg aktuelt som messelokale.

Også i New York vinner de strengt kuraterte messene fram. Misnøye med The Armory Show, som arrangeres i mars hvert år, har ført til at hele 12 kunstmesser ble arrangert i samtidig i New York i år. Nå øker konkurransen ytterligere, etter som kunstmessen Frieze kommer til New York. Frieze venter dog til mai og skal i følge Financial Times arrangere sin messe på Randalls Island, en øy beliggende i byens East River.

Frieze presenterer neste år også messen Frieze Masters, som skal vise kunst produsert før år 2000, inkludert antikviteter.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!