Artur Żmijewski

Berlin-biennalen
Nyhet 24.09.10

Kunstner skal kuratere Berlin-biennalen

Den polske kunstneren og aktivisten Artur Żmijewski skal kuratere den 7. Berlin-biennalen, som finner sted i 2012. Det rapporterer nettstedet Frieze.com.

Artur Żmijewski.

Dermed videreføres den tydelige, politiske linjen som Berlin-biennalen har fulgt de siste årene. Artur Żmijewski (f. 1966) representerte Polen under Venezia-biennalen i 2005. Det samme året presenterte han utstillingen If It Happened Only Once It’s As If It Never Happened på Kunsthalle Basel. Han viste to verk under documenta 12 i 2009: lydverket Deaf Bach og videoverket Them.

Żmijewski er også medlem av den politiske organisasjonen Krytyka Polityczna (Politisk Kritikk) der han har særansvar for å koordinere den kunstneriske delen av virksomheten. Politisk Kritikk beskriver seg selv som «Polens største venstreorienterte sirkel av intellektuelle og aktivister» og har blitt omtalt av såvel New York Times («Den polske venstresiden får ungt blod») som av den slovenske filosofen Slavoj Žižek. Žižek har uttrykt helhjertet «teoretisk og politisk solidaritet» med Politisk Kritikk, som foruten et sosiokulturelt senter i Warsawa består av et tidsskrift, et forlag, en «multimedia internett-tjeneste» og et nettverk av ti lokale sentre spredt over hele Polen.

 1. Innlegg fra mariann_enge

  Takk – dziękuję – bildet er nå endret. Forhåpentlig har mannen nå fått sitt rette ansikt.

 2. Innlegg fra Iga Perzyna

  Hei,
  Ikke at det er det viktigste ved dette innlegget, men jeg tror at det er viktig å være korrekt hvis man bestemmer seg for å legge ut et bilde av en kunstner så burde man sørge for det at man viser til den riktige personen. I Polen finnes det to kjente personer med samme navn, den ene som har blitt vist her på bildet som er en skuespiller og den andre som er personen dette innlegget handler om. Som sagt er ikke bildet det viktigste i selve innleget, men en slik feil sier litt om forfatterens forhold til det han stkriver om. Som man sier på Polsk : Diabeł tkwi w szczegółach.

  Med vennlig hilsen,

  http://trojmiasto.dlastudenta.pl/sztuka/artykul/Sztuka_politycznie_zaangazowana,47556.html

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!