Nyhet 06.05.11

Kunstkritikk utvider og inviterer til seminar

Lina Viste Grønli, Square The Circle, 2009. A Cubism Reader, coconut. (Courtesy the artist and Gaudel de Stampa, Paris)

For ti år siden var det allment akseptert at kunstkritikken var i krise. Er det nye muligheter i kunstkritikken nå, ved inngangen til 2010-tallet?

Dette spørsmålet er utgangspunktet for et seminar på Kunstnernes Hus i Oslo den 19. mai 2011 fra 14.00 til 19.00. Seminaret har tittelen The Outside Chance of Art Criticism (kunstkritikkens mulighet), og holdes på engelsk.

Les hele seminarbeskrivelsen her.

Seminaret arrangeres i anledning lanseringen av Kunstkritikks nordiske og internasjonale utgaver og er et samarbeid mellom Kunstkritikk, Kunstnernes Hus og Kunstakademiet i Oslo. Mer om de to nye utgavene av Kunstkritikk kan du lese her.

Til seminaret kommer Anton Vidokle, grunnlegger og redaktør av, E-flux og E-flux Journal; Fredrik Svensk: medredaktør av Paletten og medlem av Kunstkritikks redaskjonsråd; Jennifer Allen, redaktør av frieze d/e, den nye engelsk/tyske utgaven av frieze magazine; og Chus Martinez, avdelingsleder for dOCUMENTA (13) og redaktør av tidsskriftet iNDEX som publiseres av Museet for samtidskunst i Barcelona (MACBA).

Det er gratis adgang til seminaret, men forhåndsreservasjon er anbefalt. Reservasjoner kan sendes til post@kunstnerneshus.no.

Kunstkritikk er støttet av Norsk kulturråd. Den nordiske utgaven er støttet av Fritt Ord.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!