Henie Onstad Kunstsenter
Nyhet 14.04.11

Kunstkritikerprisen til Henie-Onstad

Kurt Schwitters maler i Norge

Henie-Onstad Kunstsenter tildeles Kunstkritikerprisen for 2010 for fremragende kvalitet og bredde, med særlig fokus på ustillingen Kurt Schwitters i Norge. Juryen uttaler at utstillingen Kurt Schwitters i Norge «var en kunstnerisk revurdering som satte standard for årets utstillinger» og trekker samtidig frem utstillingene John Cage – The Anarchy of Silence og Fluxus/Fluxus Eastsom «forbilledlige satsninger på senterets egne ressurser med blikket rettet utover.»

Prisen deles ut under et arrangement onsdag 27. april kl. 18.00, Kunsthall Oslo, Trelastgt. 3.

Kunstkritikerprisen deles ut av Norsk kritikerlag basert på innsendte forslag fra medlemmene. Juryeringen gjøres av arbeidsutvalget for kritikerlagets seksjon for kunst. Prisen er tidligere tildelt Bergen Kunsthall (2008) og Elmgreen og Dragset for prosjektet The Collectors i Venezia under biennalen i 2009.

Tildelingen bekrefter at kunstsenteret er inne i en positiv utvikling og at man innenfor kunstlivet i hovedstaden i økende grad ser mot Høvikodden for å finne de gode museumsutstillingene i Oslo.

Kunstkritikk publiserer i morgen et intervju med Henie-Onstad Kunstsenters avtroppende direktør Karin Hellandsjø.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!