Telemark Kunstnersenter, Skien
Nyhet 02.06.10

Kunst uten kunstkritikk?

Kan Telemark ha kunstutstillinger uten å ha kunstkritikk? Det er spørsmålet Norsk kritikerlag stiller når de inviterer til kritikersalong i morgen, torsdag 3. juni kl 18 i Telemark Kunstnersenter.

I Norsk kritikerlags serie av kritikersalonger som setter søkelys på den manglende regionale kunstkritikken har turen nå kommet til i Telemark. Tidligere har det vært liknende arrangementer i Trondheim og Tromsø.

Telemark Kunstnersenter, Skien.

Til rundebordsdebatt har møteleder Dag Solhjell fra kunstseksjonens arbeidsutvalg denne gangen med seg fylkeskultursjef i Telemark fylkeskommune, Geir Berge Nordtveit, intendant i Porsgrunn Kunstforening, Andreas Rishovd, styreleder i Telemark kunstnersenter, Odd-Fredrik Heiberg, rådgiver for kunst og kunstformidling ved fylkeskultursjefens kontor i Telemark, Line Ruud Ørslien, kunstner Atle Barcley, daglig leder i Telemark kunstnersenter, Alice Enhuus, redaktør i Varden, Lars Kise, styreleder i Skiens kunstforening, Ove Fevåg og kultursjef i Porsgrunn Tore Dvergastein.

Deltakerne skal i følge pressemeldingen fra Norsk kritikerlag diskutere følgende spørsmål: Er det behov for kunstkritikk i Telemark? Hvem bør kritisere kunstutstillinger, kunstnere, utsmykkinger, utstillingsarrangører og kuratorer i Telemark: uavhengige kritikere, kunstnere, kuratorer, kritikere fra Oslo, kulturjournalister eller andre? Hvor bør kunstkritikken publiseres? Hva bør formålet med kunstkritikk i Telemark være: å øke interessen for kunstutstillinger hos det brede avislesende publikum, å synliggjøre kunstnere, kunstutstillinger og utstillingsarrangører på landsbasis, å bidra til å kvalitetssikre kunstlivet i Telemark, eller andre formål? Må kritikker som publiseres for et publikum i Telemark ha en annen sjanger enn i Oslo-pressen, kunsttidskrifter og nettsteder for kunstkritikk? Hvem har ansvar for å finansiere kunstkritikk i Telemark?

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!