Nyhet 06.12.10

Kritikersalong om kunsthåndverkskritikk

Fra den nylig avsluttende utstillingen Kunsthåndverk 2010 på Nasjonalmuseet: Elise Hatlø, Ghost town, brosje. © BONO / Elise Hatlø.

Tidligere i høst måtte kunstseksjonen i Norsk kritikerlag på kort varsel avlyse en planlagt kritikersalong om kunsthåndverkskritikk, med beskjed om at salongen ville bli utsatt til et senere tidspunkt. Denne uken, onsdag 8. desember, inviterer Norsk kritikerlag i samarbeid med Norske Kunsthåndverkere på nytt til kritikersalong med tittelen «Kritikkverdig kunsthåndverk», på Galleri Format i Oslo.

Til panelet har Kritikerlaget nå fått Kjetil Røed, blant annet kjent som skribent her på Kunstkritikk og som kritiker i Aftenposten, Lars Elton, kritiker i VG og Ingjerd Hanevold, prorektor ved Kunsthøgskolen i Oslo. Ordstyrer er Kristoffer Jul-Larsen, stipendiat ved NTNU og emneansvarlig ved masterprogrammet Kunstkritikk og kulturformidling samme sted.

Spørsmålene panelet skal diskutere er det samme som ved forrige invitasjon, blant annet: Hvilke premisser ligger til grunn for kunsthåndverkskritikken? Hvilken tilnærming har kritikeren til kunsthåndverket? Hvem skriver hva, for hvem?

  1. Innlegg fra Eva Schjølberg

    Hva med å opprette et nytt nettsted: kritikkverdig.no (gjerne bedre tittel) som kunne anmelde utstillinger av materialbaserte kunstuttrykk: Kunsthåndverk (da mener jeg all kunst som baserer seg på håndverk/bearbeidelse av materialer, som kommenterer dette osv. jfr. dagens kunsthåndverksbegrep) inklusiv design, mote, med mer. Kunstfeltet er mangfoldig men dette speiles ikke i tilstrekkelig grad i nåværende medier.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!