Kritikersalong om kunsthåndverkskritikk

Denne uken, onsdag 8. desember, inviterer kunstseksjonen i Norsk kritikerlag på nytt til kritikersalong om kunsthåndverkskritikk.

Fra den nylig avsluttende utstillingen Kunsthåndverk 2010 på Nasjonalmuseet: Elise Hatlø, Ghost town, brosje. © BONO / Elise Hatlø.

Tidligere i høst måtte kunstseksjonen i Norsk kritikerlag på kort varsel avlyse en planlagt kritikersalong om kunsthåndverkskritikk, med beskjed om at salongen ville bli utsatt til et senere tidspunkt. Denne uken, onsdag 8. desember, inviterer Norsk kritikerlag i samarbeid med Norske Kunsthåndverkere på nytt til kritikersalong med tittelen «Kritikkverdig kunsthåndverk», på Galleri Format i Oslo.

Til panelet har Kritikerlaget nå fått Kjetil Røed, blant annet kjent som skribent her på Kunstkritikk og som kritiker i Aftenposten, Lars Elton, kritiker i VG og Ingjerd Hanevold, prorektor ved Kunsthøgskolen i Oslo. Ordstyrer er Kristoffer Jul-Larsen, stipendiat ved NTNU og emneansvarlig ved masterprogrammet Kunstkritikk og kulturformidling samme sted.

Spørsmålene panelet skal diskutere er det samme som ved forrige invitasjon, blant annet: Hvilke premisser ligger til grunn for kunsthåndverkskritikken? Hvilken tilnærming har kritikeren til kunsthåndverket? Hvem skriver hva, for hvem?

Comments