Kjersti Solbakken

Fotogalleriet, Oslo
Nyhet 04.11.14

Kjersti Solbakken vikar ved Fotogalleriet

Kjersti Solbakken i Fotogalleriets utstilling Scratch It, Stitch It, Cut It, Keep It. Foto: Fotogalleriet.

Kjersti Solbakken i Fotogalleriets utstilling Scratch It, Stitch It, Cut It, Keep It. Foto: Fotogalleriet.

Fotogalleriet i Oslo melder at de har ansatt kurator Kjersti Solbakken som vikar for Stephanie von Spreter, som har vært galleriets kunstneriske leder siden januar 2011. Solbakken vil i perioden november 2014 til september 2015 lede Fotogalleriets team og ha både det kunstneriske og driftsmessige ansvaret for det ikke-kommersielle visningsstedet.

Kjersti Solbakken er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og Skapende kuratorpraksis ved Kunsthøgskolen i Bergen. Hennes seneste utstillinger som kurator er Mined Soil av Filipa César på Hordaland Kunstsenter, Biography av Elmgreen & Dragset i samarbeid med Gunnar Kvaran på Astrup Fearnley Museet, og Go! Figure! i samarbeid med Lars Sture på Telemark Kunstsenter. Hun er dessuten kurator for Vestlandsutstillingen 2015.

Solbakken er også redaktør i Feil Forlag, som hun etablerte sammen med Andreas Liebe Delsett i 2007. Forlagets seneste prosjekt er Marit Paasches bok Lives and Videotapes: The Inconsistent History of Norwegian Video Art, som de nylig ga ut i samarbeid med Videokunstarkivet. Hun har også vært medarrangør av Tekstallianse, en nordisk festival for småforlag og uavhengige publiseringsplattformer, siden 2008. Mellom 2011 og 2013 var hun en av initiativtakerne bak prosjektrommet Holodeck i Oslo.

Fra utstillingen Mined Soil av Filipa César på Hordaland Kunstsenter, kuratert av Kjersti Solbakken. Foto: Hordaland Kunstsenter.

Fra utstillingen Mined Soil av Filipa César på Hordaland Kunstsenter, kuratert av Kjersti Solbakken. Foto: Hordaland Kunstsenter.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!