KhiO, Oslo
Nyhet 19.06.09

KHiO Kunstfag “ masterutstillinger og bachelorbok

Denne helgen er det siste sjanse til å se avgangsutstillingene til masterstudentene fra KHiO Kunstfag. Bachelorstudentene har ingen avgangssutstilling, men markerer seg selv med bokutgivelsen BABOKA.

Avgangsutstillingen for master kunstfag ved Kunsthøgskolen i Oslo er spredt på fire gallerier – GAD, 0047, SOFT og Format – og kan sees til og med 21. juni.

En oversikt over samtlige masterstudenter og deres respektive bidrag finnes på www.kunstfag.no.

Bachelorstudentene ved studiet har ingen avgangsutstilling, men har på eget initiativ laget en bok, BABOKA, som ble lansert (eller snarere avduket) på Litteraturhuset forrige uke. Foruten en presentasjon i tekst og bilder av samtlige bachelorstudenter, består boken, en heftet 160-siders utgivelse i A4-format, av en samling tekster (artikler, intervjuer) redigert av Steffen Håndlykken.

BABOKA-lansering. Knustfag. Foto: Mariann Enge
BABOKA-lansering. Fuktsang. Foto: Mariann Enge
En stor stabel med BABOKA ble torsdag 11. juni avduket og utdelt til de fremmøtte på Litteraturhuset. Foto: Mariann Enge
 1. Innlegg fra Mariann Enge

  Synnøve Vik om avgangsutstillingene 2009 i Billedkunst 4/09:

  «74 nye kunstnere fordelt på fire masterkull og sju ulike utstillingsarenaer innebærer nødvendigvis et vell av mer og mindre interessante uttrykk. Å etterlyse overraskelser og utfordringer ved en masterutstilling er kanskje for strengt. Likevel, det er ikke veldig mange verk som overrasker eller utfordrer ved årets avgangsutstillinger. Men en liten gruppe fra 09-kullet skiller seg ut. Her er årets beste.»

  Honor roll, Synnøve Vik, Billedkunst 4/09, 23.06.2009

 2. Innlegg fra Mariann Enge

  Følgende avgangsutstillinger 2009 er anmeldt her på Kunstkritikk.no:

  «In Real Time It Would Last A Thousand Years», Kunsthøgskolen i Bergens masterutstilling i kunst, Bergen Kunsthall 17. april “ 1. mai 2009 (Anmeldt av Susanne Christensen).

  «State of Change» “ Masterutstillingen ved Kunstakademiet i Trondheim, Trondheim Kunstmuseum, 16. mai “ 7. juni 2009. Vises også på UKS i Oslo, 12. “ 28. juni 2009 (Anmeldt av Anja Johansen).

  Avgangsutstilling/ «The Degree Show» 2009 MA- og BA- Kunsthøyskolen i Oslo, Kunstakademiet/ Billedkunst, Stenersenmuseet, 23. mai “ 11. juni 2009 (Anmeldt av Christer Dynna).

 3. Innlegg fra Maria Sundby

  Til Mariann Enge:
  Er det skrevet noen anmeldelse av avgangsutstillingene kunstfag i Oslo eller Bergen? Jeg kan ikke finne det her inne.

 4. Innlegg fra Elisabet Storhaug

  Hæ?! Så jævlig rævva!
  Utstillinga BA hadde ifjor på skolen kan jo ikke ha kosta allverden… Dette er jo latterlig!

 5. Innlegg fra Ola Jonsrud

  Vil legge til at Khio-støttet BA-avgangsutstilling for kunstfag opphørte i 2008. Argumentet var visstnok økonomi.

  Men, vi får vel bare riste på hodet og erkjenne katastrofen KHIO som den er.

 6. Innlegg fra Maria Sundby

  Hvordan er det mulig å la det gå så stille igjennom at det ikke ble avholdt avgangsutstilling for BA?
  Det er skammelig at Kunsthøgskolen i Oslo forskjellsbehandler sine studenter på denne måten, især når det har vært praktisert avgangsutstilling for BA de siste årene.Og plutselig ikke i 2009?- Vel, mer sant er det vel at den har blitt presset igjennom i siste time…
  Men uansett lurer jeg på hva som er argumentene for at dere ikke fikk avgangsutstilling i år?

 7. Innlegg fra Mariann Enge

  Pressedekning:

  Aftenposten:

  «Cecilie Lind har laget dildoer for barn som sitt avgangsprosjekt på kunstfag. Hun har ikke fått en eneste reaksjon.»

  Kunstnere sliter med å provosere, Aftenposten, 17.06.2009

  Nrk:

  Vanskelig å nå ut med politisk kunst, Nrk Kulturnytt, 18.06.2009:

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!