Demon's Mouth, Oslo
Nyhet 10.10.14

Karaoke Nights

Ideen til Karaoke Nights ble unnfanget etter en surrealistisk opplevelse på karaokeklubb i Shanghai, sier

Ideen ble unnfanget etter en surrealistisk opplevelse på karaokeklubb i Shanghai, forteller Kristine Dragland og Peter Booth, kunstnerne bak Karaoke Nights. Her Conchita Wurst i det hun treffer en høy C.

I de neste ukene vil det lille visningsstedet Demon’s Mouth i Københavngata i Oslo forvandles til en karaokeklubb. Bak Karaoke Nights står kunstnerne Kristine Dragland og Peter Booth, som har invitert kolleger til å lage bakgrunnsvideoer til sangtekstene.

– Vi ble invitert av Demon’s Mouth til å gjøre et intermezzo på galleriet. Jonathan Brewer, som driver Demon’s Mouth sammen med Merete Steiro Mortensen, ønsket å bryte opp utstillingsforløpet med interluder, inspirert av de lettere pausestykkene i en opera. Ideen om arrangere Karaoke Nights ble unnfanget etter en surrealistisk opplevelse på karaokeklubb i Shanghai, forteller Dragland og Booth. – Vi så hvordan dette formatet kunne løsne opp den stive utstillingsformen, gi folk en annerledes kunstopplevelse. Karaoke tvinger deg til å slippe litt tak i egoet.

Trenger kunstscenen i Oslo å slippe tak i sitt ego?

Det syns vi ikke den trenger, den er fin og uhøytidlig. Men i kunsten er det generelt en tendens til å falle inn i mønstre vi ikke nødvendigvis trenger å følge. Med prosjektet ønsker vi å oppmuntre kunstnere til å bryte ut av sin vanlige måte å jobbe på. Kunstnerne måtte også slippe taket litt.

Hvordan har de inviterte kunstnerne løst oppgaven?

De har arbeidet ganske fritt. Vi har invitert folk vi kjenner fra Australia, USA og Norge. De fikk selv velge en sang eller flere som de kunne lage video til. Vi anbefalte å velge en velkjent sang, slik at de fleste besøkende kunne synge med. Ikke alle fulgte dette, men forhåpentligvis er det en eller to som kjenner til de litt mindre kjente sangene. Vi har også oppmuntret noen av kunstnerne til å samarbeide. Jade Boyd og Danielle Zorbas tok med seg venner til Kings Cross i Sydney og filmet flere karaokevideoer der. Vi inviterte flere kunstnerpar i håp om mer personlige videoer.

David Creed har sendt inn hele seks karaokevideoer, hvorav en viser en høne som vandrer rundt i huset hans, tilsynelatende på leting etter noe, til sangen I think we are alone now. Jóhanna Ellen og Renate Soleng har laget en video hvor de sitter i en liten varm kilde på Island med hver sin maske – en smilende Ronald Reagan og en sur Mikhail Gorbatsjov – til sangen Just the two of us.

Hva har dere gjort med lokalet for å skape den rette karaokestemningen?

Vi ville at det skulle fungere som en karaokeklubb man kan bruke. Vi ønsket å skape et sted hvor man kan føle seg litt spesiell, hvor man har mulighet til å lage bråk og slappe av. Derfor har vi nå innredet Demon’s Mouth med komfortabel sofa, drikkevarer, dempet belysning, lydisolerte vegger og teppe på gulvet. Klubben rommer opp til tolv personer.

Har dere selv testet ut låtmaterialet?

Vi har sunget oss gjennom hele prosjektet den siste måneden mens vi la på sing-along-tekster og fant fram instrumentalversjoner til alle de valgte sangene.

Hvordan går man fram for å bestille karaokerommet?

Da sender man en email til karaokenights2014@gmail.com. Klubben er åpen torsdag, fredag og lørdag de kommende to helger mellom 20.00 og 22.00.

Blant kunstnerne som har bidratt med karaokevideoer er: Aeron Bergman og Alejandra Salinas, Hedda Amundsen & Miriam Hansen, Marthe Andersen, Philippa Nicole Barr, Chris Bennie, Jade Boyd, Jonathan Brewer, Rohan Bridge, Robyn Butcher og Alex Cuffe, Anja Carr, David Creed, Jóhanna Ellen og Renate Soleng, Frido Evers, Lis Harvey, Irina Haugane, Iselin Linstad Hauge, Jason Havneraas, Ottar Karlsen og Øyvind Smistad Kalvenes, Anne-Liis Kogan, Monica Kvaale, Malin Longva, Stephen Reynolds, Timo Saarelma, Molly Shea, Sigmund Skard, Hans Christian Skovholt, Kristian Skylstad og Magnus Vatvedt, David Spooner og Laura Hill, Janne Talstad, Nina Toft & Hilde Honerud, Danielle Zorbas, Ragnhild Aamås.

Bak den nøktterne fasaden ..

Bak den nøkterne fasaden til Demon’s Mouth finner man det nye karaokerommet med komfortable sofaer, dempet belysning og lydisolerte vegger.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!