Kunstkritikk, Oslo
Nyhet 17.11.14

Jonas Ekeberg ny redaktør i Kunstkritikk

Jonas Ekeberg under lanseringen av Kunstkritikks nordiske og internasjonale utgaver på Kunstnernes Hus i Oslo 19. mai 2011.

Jonas Ekeberg under lanseringen av Kunstkritikks nordiske og internasjonale utgaver på Kunstnernes Hus i Oslo 19. mai 2011.

Styret i Stiftelsen Kunstkritikk har ansatt Jonas Ekeberg (47) som ansvarlig redaktør for nettidsskriftet Kunstkritikk fra 2.1.2015. Dermed kommer Ekeberg tilbake i stillingen han hadde i perioden 2009 til 2013.

– Med Jonas Ekeberg får vi en redaktør som er faglig sterk, har et stort nettverk og har demonstrert en unik evne til å utvikle Kunstkritikk som institusjon. Jeg er veldig glad for at han har akseptert stillingen, sier styreleder for Kunstkritikk, Petter Snare.

Jonas Ekeberg har det siste året arbeidet med et bokprosjekt om nordisk samtidskunst etter 1989. Han trer nå inn i en åremålsstilling på seks år.

– Da jeg fikk tilbud om å komme tilbake til Kunstkritikk var det lett å si ja. Kunstkritikk er et unikt prosjekt og et fantastisk utgangspunkt for å jobbe med kritikk på et høyt nivå. Tidsskriftet har knyttet til seg en veldig sterk redaktør- og skribentgruppe. Jeg gleder meg til å fortsette arbeidet med å utvikle Kunstkritikk som et vesentlig tidsskrift i Norge, Norden og internasjonalt, sier Jonas Ekeberg.

Jonas Ekeberg avløser Ingvild Krogvig som har vært konstituert redaktør siden oktober 2013.

– Ingvild Krogvig har tilført Kunstkritikk en solid faglig autoritet. Vi er svært takknemlig for den jobben hun har gjort det siste året, sier Snare.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!