Johanne Nordby Wernø

UKS - Unge Kunstneres Samfund
Nyhet 07.03.13

Johanne Nordby Wernø skal lede UKS

Johanne Nordby Wernø.

Johanne Nordby Wernø.

Styret i Unge Kunstneres Samfund (UKS) offentliggjør i dag at Johanne Nordby Wernø blir ny daglig leder for virksomheten. Hun kommer fra en prosjektstilling som assisterende redaktør i herværende nettidsskrift. Wernø overtar stillingen i UKS etter Linus Elmes, som har hatt stillingen siden 2009.

Johanne Nordby Wernø er kurator, skribent og kunstkritiker. Hun er 32 år gammel og har utdannelse fra Universitetet i Oslo (BA i estetisk teori og kunsthistorie) og Konstfack i Stockholm (MFA i kritikk og kuratering). Styret i UKS er fornøyd med tilsettingen:

– Styret i Unge Kunstneres Samfund har etter behandling av 26 sterke søknader tilbudt jobben som daglig leder for UKS til Johanne Nordby Wernø. Vi er veldig glade for at Johanne har takket ja til stillingen og ser frem til å samarbeide med henne om å videreutvikle og styrke UKS. Hun vil tiltre stillingen høsten 2013, men vil allerede i mai delta i juryeringen av utstillingsprogrammet for 2014, heter det i en uttalelse fra styret.

 1. Innlegg fra Ane Hjort Guttu

  Kunstnernes hus er alle kunstneres hus, ikke bare norske kunstnere. Men først og fremst taler vi kunstens språk.

  Vennlig hilsen Ane Hjort Guttu, styremedlem.

 2. Innlegg fra Nasjonalgalleriet

  Hvorfor i all verden snakker Kunstnernes Hus svensk?

 3. Innlegg fra Kunstnernes Hus

  Spännande. Ett gott val.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!