Festspillene i Nord-Norge
Nyhet 11.09.12

Joakim Borda til Festspillene i Nord-Norge

Joakim Borda og direktør for Festspillene i Nord-Norge, Tone Winje. Foto: Elisabeth Jakobsen, Festspillene i Nord-Norge.

Kurator, kunstkritiker og kunstviter Joakim Borda blir ansvarlig for visuell kunst under Festspillene i Nord-Norge de nærmeste tre årene.

Festivalen har i følge en pressemelding ambisjoner om at Festspillenes kunstutstilling skal være Nord-Norges viktigste arena for visuell kunst.

– Den store utfordringen er å produsere utstillinger som vekker interesse og engasjement lokalt, nasjonalt og internasjonalt, men jeg er overbevist om at det skal være mulig å få til. Ambisjonen min er at alle, fra lokale Harstadborgere til «kultureliten» i Oslo skal finne noe i utstillingene som fenger og som stimulerer fantasien, sier Joakim Borda. Han sier at han som kurator vil være spesielt oppmerksom på kunst som har tilknytning til landsdelen, men samtidig har en sterk internasjonal profil.

Joakim Borda har tidligere arbeidet som kurator i London, Stockholm, Oslo og Tromsø, og han har studert kunsthistorie ved Lund Universitet, Goldsmiths College og Tromsø Universitet. Borda er også kjent om skribent og kritiker, blant annet her på Kunstkritikk og i Sydsvenska Dagbladet. Han har tidligere vært kunstredaktør for Plaza Magazine.

Joakim Borda åpnet også nylig eget galleri i Staffeldts gate 5 i Oslo, The Boiler Room Gallery, som han lanserte som et kuratordrevet visningssted. Åpningsutstillingen er en gruppeutstilling med Sverre Bjertnes, Inger J. Grytting, Rina Charlott Lindgren, Eric Length, Josefine Lyche og Matteo Rosa.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!