Guangzhou-triennalen
Nyhet 30.08.12

– Jeg har forsøkt

Jonathan Watkins.

Den 28. september åpner den 4. Guangzhou-triennalen i den kinesiske byen Guangzhou. Utstillingen åpner imidlertid uten de to norske kunstnerne Anne Katrine Dolven og Kristoffer Myskja. De to ble invitert av kuratorene Jiang Jiehong og Jonathan Watkins, men er nektet visa av kinesiske myndigheter.

– Jeg har ikke sett noen offisiell dokumentasjon av beslutningen, men har fått inntrykk av at de to norske kunstnerne blir nektet visa fordi norske myndigheter har stilt seg bak tildelingen av Nobels fredspris til den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo i 2010, skriver Jonathan Watkins til Kunstkritikk i en epost.

Watkins forteller at han har forsøkt å bidra til å løse saken, men uten hell.

– Vi har kjent til beslutningen om å nekte de to norske kunstnerne visa i noen uker. Jeg har forsøkt å ta opp saken sammen med kunstnerne for å se om beslutningen kunne endres, men uten hell, skriver Watkins.

Den 4. Guangzhou-triennalen avholdes i flere deler på Guangdong Museum of Art i Guangzhou. Den utstillingen Dolven og Myskja skulle deltatt på har tittelen «The Unseen». Guangzhou-triennalen er bevilget 66.000 kroner fra Office for Contemporary Art Norway for de norske kunstnernes deltakelse i utstillingen. Pengene er imidlertid ikke utbetalt ennå og vil i følge OCA heller ikke bli utbetalt om ikke de norske kunstnerne deltar i utstillingen.

Denne artikkelen ble sist rettet den 31. august  2012 kl. 13:52.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!