Istanbulbiennalen
Nyhet 15.09.11

Få nordiske kunstnere i Istanbul

Jens Hoffmann og Adriano Pedrosa.

Den 12. Istanbul-biennalen har fått tittelen Untitled og skal i følge et kuratorstatement datert i mars 2011 undersøke forholdet mellom kunst og politikk med vekt på verk som er både formelt innovative og viser et direkte politisk engasjement.

I følge kuratorene Jens Hoffmann og Adriano Pedrosa tar biennalen (inkludert tittelen) utgangspunkt i cubansk-amerikanske Felix Gonzales Torres’ kunstneriske praksis. Biennalen omfatter fem gruppeutstillinger og 45 separatutstillinger. De fem gruppeutstilllingene har alle temaer og titler hentet fra Gonzales-Torres: Untitled (Passport), Untitled (Ross), Untitled (Death by Gun), Untitled (Abstraction), og Untitled (History). Utstillingen har en uttalt ambisjon om å vektlegge utstillingen og ikke andre events og programmer.

Kunstnerlisten, som ble offentliggjort i dag, viser at de 45 separatutstillingene har hovedvekt på vestlige og sør-amerikanske kunstnere. I tillegg vises 7 kunstnere fra Midt-Østen og en håndfull fra andre verdensdeler. Kun én nordisk kunstner er representert, Meriç Algün Ringborg som er født i Tyrkia og bosatt i Stockholm.

Søren Thilo Funder, Seize the Time (Selected Pages), 2010.

I de gruppeutstillingene er Henrik Olesen og duoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset representert i Untitled (Ross) som handler om forbindelsen mellom det personlige og det politiske. Søren Thilo Funder er representert i Untitled (Death by Gun) med verket Seize the Time (Selected Pages) fra 2010. Kunstkritikk bringer en anmeldelse av biennalen i neste uke.

 

Oppdatert 15.9.2011 kl 14.27.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!