OCA - Office for Contemporary Art Norway, Oslo
Nyhet 23.10.12

Ingen ekstra midler i sikte

Statssekretær Kjersti Stenseng. Foto: Ketil Frøland/ Kulturdepartementet.

Det ligger ikke an til at Office for Contemporary Art Norway (OCA) får ekstra bevilgninger fra Kulturdepartementet til den planlagte satsningen med Munch-utstilling på Venezia-biennalen i 2013. Samtidig krever departementet at deltagelse ved biennalen prioriteres. Statssekretær Kjersti Stenseng uttaler til NRKs Kulturnytt at det viktigste for departementet er at OCA har en god økonomistyring og at de løser sine primæroppgaver. Og Venezia er en slik oppgave:

– Biennalen skal ikke ligge på vent, den skal prioriteres innenfor den rammen OCA har, sier Stenseng.

Statssekretæren fastslår at det er OCA som selv avgjør hvor mye penger de skal bruke på biennalen. Hun bemerker at departementet ikke har for vane å gå inn å bevilge ekstra midler der det finnes store underskudd og oppbrukt egenkapital.

– Vi er opptatt av at OCA skal få en sunn økonomi, og det vet vi at OCA også er selv, sier Stenseng til NRK.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!