Oslo
Nyhet 06.12.11

Hvordan skrive den nære kunsthistorien?

Øystein Ustvedt. Foto: Statoil.com.

I morgen, onsdag 7. desember, inviterer kunstseksjonen i Norsk kritikerlag til en åpen kritikersalong på Kunsthall Oslo, om Øystein Ustvedts nylig utgitte Ny norsk kunst – etter 1990 (Fagbokforlaget, 2011), hvor han gjør et forsøk på å gi et samlet bilde av den norske kunstscenens sentrale utviklingstrekk og kunstnerskap i perioden fra 1990 og frem til i dag.

Under overskriften «Hvordan skrive den nære norske kunsthistorien?» ønsker Kritikerlaget i følge pressemeldingen å åpne for ordskifte om tendenser i de siste tjue årenes norske kunst, og å sette søkelys på spørsmål som: Hvordan kan man fortelle de siste tjue årenes kunsthistorie? Hvilke kriterier bør legges til grunn for en slik fremstilling? Og hvem sitter egentlig med definisjonsmakten?

Øystein Ustvedt, som til daglig er kurator ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, vil selv sitte i panelet, sammen med redaktør i Billedkunst Ingvill Henmo, kunstkritiker Kåre Bulie, daglig leder ved Kunsthall Oslo Per Gunnar Eeg-Tverbakk og kunstkritiker Erling Moestue Bugge. Ordstyrer vil være Øivind Storm Bjerke, professor i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo.

Se for øvrig Jonas Ekebergs intervju med Øystein Ustvedt ved lanseringen av Ny norsk kunst, og Ingvild Krogvigs anmeldelse av boken her på Kunstkritikk.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!