Nyhet 21.09.12

Hadia Tajik blir ny kulturminister

Hadia Tajik blir ny kulturminister. Foto: Arbeiderpartiet.

Statsminister Jens Stoltenberg presenterte i dag en rekke endringer i regjeringen. Anniken Huitfeldt, som har vært kulturminister siden høsten 2009, blir nå ny arbeidsminister, og stortingsrepresentant Hadia Tajik tar over etter Huitfeldt som kulturminister.

Hadia Tajik er utdannet journalist og jurist, med en mastergrad i menneskerettigheter. Hun er opprinnelig fra Rogaland, men stortingsrepresentant for Oslo Arbeiderparti i perioden 2009-2013, og har sittet i Kirke-, utdannings- og forskningskomitéen på Stortinget.

Tajik har markert seg som debattant, men kan ikke sies å ha profilert seg i forhold til kulturpolitikk. På nettsiden sin skriver Tajik at hun er spesielt opptatt av arbeidsliv, likestilling og utjevning av sosiale forskjeller, samt at Oslo skal være en trygg by. For øvrig presenterer hun seg som «skrivende av legning, politisk av natur og sosialdemokrat etter selvransakelse».

Med sine 29 år er norsk-pakistanske Hadia Tajik den yngste ministeren i Norge noensinne, og hun er dessuten landets første muslimske statsråd.  

Ved presentasjonen av den nye regjeringen på Slottsplassen i dag sa Jens Stoltenberg til Nrk at han har tenkt på Tajik som mulig statsrådskandidat helt siden hun arbeidet som politisk rådgiver ved hans statsministerkontor i 2008.

Hadia Tajik sier til Nrk at hun er «takknemlig for tilliten», og at hun nå først og fremst må gjøre seg kjent med departementet, og at hun ikke ser det som naturlig å komme med noen store programerklæringer på dette tidspunktet.

Kl. 14.45 i dag overrekker Anniken Huitfeldt nøkkelen til Hadia Tajik i Kulturdepartementet.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!