Goodiepal

Nyhet 12.09.11

Goodiepal på Kunstakademiet i kveld

Goodiepal ankommer Oslo med velomobil.

Tirsdag i forrige uke ankom den kontroversielle dansk/færøiske kunstneren Goodiepal (alias Gæoudjiparl van den Dobbelsteen alias Parl Kristian Bjørn Vester) Oslo, på en heller uvanlig måte. Goodiepal trillet i land fra Stena Line-fergen i en spesialbygget velomobil, en såkalt Leitra (forkortelse for Let Individuel Transport), som han først hadde kjørt i hele veien fra Århus til fergehavnen i Fredrikshavn.

Det meldes at han senere samme dag leverte en av sine legendariske forelesninger på fire timer for masterklassen ved Kunstakademiet i Oslo. Velomobilen ingikk som en sentral rekvisitt i det som beskrives som en «eksentrisk» forelesning som foregikk på flere plan samtidig, med screening av en tidligere forelesning i bakgrunnen mens Goodiepal talende, gående og liggende foreleste på flere forskjellige språk om såvel computerteknologi som komposisjonmusikk – og ikke minst om den «intellektuelle krigen» han har erklært overfor «stupiditeten i moderne computermusikk og mediekunst», representert ved hans tidligere arbeidsplass, Det Jyske Musikkonservatorium.

I kveld åpner Goodiepal høstsesongen av Åpent Forum på Kunstakademiet, som fremover vil finne sted hver mandag kl.19. Bak årets program står MA-studentene Tiago Bom, Hanan Benammar og Anders Bang, som foreløpig ikke har fastlagt det endelige programmet, men som har planer om å ikke bare invitere forelesere fra kunstscenen, men også vitenskapsfolk og andre kapasiteter.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!