Giant Bowl On Monuments Day

Bislett Stadion, Oslo
Nyhet 19.05.10

Giant Bowl On Monuments Day

Det måtte altså en kunstutstilling til for å få meg til å ta turen til Bislett Stadion. Blant de besøkende på Giant Bowl On Monuments Day lørdag 15. mai var jeg åpenbart ikke alene om å tråkke på det behagelige, støtdempende underlaget på den store sportsarenaen for første gang. Ettersom de tolv oppblåsbare skulpturene ikke var fullt så utrolig gigantiske som plakaten til arrangementet kunne gi inntrykk av, var det særlig valget av sted som gjorde Giant Bowl, kuratert av Anna Daniell og Sverre Strandberg, til en kunstopplevelse utenom det vanlige. Kunsten, kunstnerne og kunstpublikummet våget seg utenfor de vante rommene og inntok – for en kveld – en av sportens høyborger.

For folk som tidligere har opplevd sportsarrangementer på Bislett Stadion må det også ha vært en litt annerledes opplevelse. Ingen trengsel, til tross for at det i kunstmålestokk var godt oppmøte, og publikum gikk og sto på løpebanen fremfor å sitte på tribunen. Kristian Øverland Dahls skulptur Spectator var temmelig alene om å holde seg på ordinær tilskuerplass. Fra høyttalerne strømmet klassisk musikk og ga en nærmest sakral stemning, riktignok kontrastert av Nordstrand Janitsjars noe mer brutale fremføringer av Jan Erik Mikalsens komposisjon Monument (Hymn to Giant Bowl). De seks «pokalene» på det abstraherte pokalbordet var ikke til utdeling, bare på utstilling, og i motsatt ende av stadion drev Kristoffer Archetti Stølen med 3d-filming av utstillingen, mens en hund voktet kulestøtbanen, utstyrt med badeball, parasoll, en bit av en trestamme, kjøttbein og drikkeskål, i verket Untitled av Kristoffer Busch.

Vi bringer her noen bilder fra evenementet.

Oversiktsbilde fra Giant Bowl On Monuments Day. Helmut Smits, Fat M, Jamila Drott, Vir Heroicus Sublimis (Man, Heroic and Sublime), Samuli Blatter, Papaver og Jan Freuchen, Olympia. Foto: Mariann Enge


Oversiktsbilde, Giant Bowl On Monuments Day. Foran: Per-Oskar Leu, Der Neue Mensch (After Otto Freundlich) og Jorunn Hancke Øgstad, What’s missing. Foto: Mariann Enge


Steinar Haga Kristensen, Oslo Monument of Peace, 2010. Foto: Mariann Enge


Rachel de Joode, A Peanut, Half A Horse, A Chicken Foot, A Burning Sigarette And A Black Hole. Foto: Mariann Enge


Roger Eugen Poliakov Egseth, Brat (Salve LVCRVM). Foto: Mariann Enge


Anders Smebye, Not Drunken. Foto: Mariann Enge


Heimo Zobernig, Untitled. Foto: Giant Bowl


Haris Epaminonda, Still Life (Table With Two Spheres). Foto: Mariann Enge


Abstrahert pokalbord. Kaja Leijon, Nothing Succeeds Like the Appearance of Success. Foto: Mariann Enge


Abstrahert pokalbord. Marianne Hurum, Untitled. Foto: Mariann Enge


Abstrahert pokalbord. Josefine Lyche, Grand Dark Feeling of Emptiness. Foto: Mariann Enge


Abstrahert pokalbord. Arne Vinnem, Triumph of Vanity. Foto: Mariann Enge


Abstrahert pokalbord. Børre Sæthre, Untitled (Hot Monkey). Foto: Mariann Enge


Abstrahert pokalbord. Tori Wrånes, Lambada. Foto: Mariann Enge


Kristoffer Busch, Untitled. Foto: Mariann Enge


Kristian Øverland Dahl, Spectator, 2010. Foto: Mariann Enge


Kristoffer Archetti Stølen, Stereoscopic 3D Film Making. Foto: Mariann Enge


Kunstpublikum på løpebanen. Foto: Giant Bowl

 

Oversiktsbilde, Bislett Stadion. Foto: Giant Bowl

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!