Gerhardsen Gerner, Oslo
Nyhet 16.06.11

Gerhardsen Gerner til Oslo

Installasjonsbilde, Markus Oehlen, Gerhardsen Gerner Berlin, 2011.

Berlingalleriet Gerhardsen Gerner, som drives av Atle Gerhardsen og Nicolai Gerner-Mathisen, åpner en filial i Oslo til høsten. Marina Gerner-Mathisen, som inntil 1. juni drev galleriet Galleri MGM, skal drive den nye Oslo-filialen.

 

Atle Gerhardsen etablerte galleriet c/o Atle Gerhardsen i Oslo i 1995. En rekke norske kunstnere som Bjarne Melgaard, Ole Jørgen Ness og Vibeke Tandberg ble tidlig vist i galleriet som også viste internasjonale navn som Carroll Dunham, Tony Oursler, Clay Ketter og Liam Gillick. Ved årtusenskiftet flyttet galleriet til Berlin og i 2009 ble siviløkonom Nicolai Gerner-Mathisen tatt opp som partner i galleriet, og det skiftet navn til Gerhardsen Gerner, Berlin.

De kunstnerne som i dag representeres av galleriet er Amy Adler, Vanessa Baird, Edgar Bryan, Jan Christensen, Carroll Dunham, Lothar Hempel, Kent Henricksen, David Korty, Jim Lambie, Shintaro Miyake, Markus Oehlen, Lari Pittman, Matthew Ritchie, Dirk Stewen, Annika Ström, Vibeke Tandberg, James White, Andrea Winkler og Yarisal & Kublitz.

Marina Gerner-Mathisen etablerte MGM i 2002, og galleriet skal nå drives videre under samme navn av de to andre partnerne Emilie Magnus og Belinda Kielland. De fleste norske kunstnerne som i dag stiller ut med MGM, deriblant Per Barclay, A K Dolven, Martin Skauen og Vibeke Tandberg skal følge galleriet videre. Unntaket er Jan Christensen som får Oslo-representasjon i det nye Gerhardsen Gerner Oslo.

I en e-post fra kunstmessen i Basel skriver Atle Gerhardsen til Kunstkritikk at det nye Oslo-galleriet vil ha et program som bygger på kunstnerne som vises i Berlin, men at dette vil utvides med både globale og lokale kunstnere.

Etter hva Kunstkritikk erfarer er Atle Gerhardsen, Nicolai Gerner-Mathisen og Marina Gerner-Mathisen for tiden på leting etter passende lokaler i Oslo sentrum.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!