Anders Dahl Monsen, Ivan Galuzin

Oslo
Nyhet 18.01.10

Galuzin in the OAT Box

Ivan Galuzin og Anders Dahl Monsen i tett samtale på Freddy Knox Projectspace.

Wilhelm Reich ville neppe ha godkjent Ivan Galuzins Orgone Artist Talk Box som noen ordentlig Orgonboks, men om det ikke akkurat samlet seg orgon-energi i boksen i løpet av samtalen mellom Ivan Galuzin og Anders Dahl Monsen, så kunne de i alle fall rapportere om en viss temperaturøkning i mageregionen.

I løpet av denne samtalen, som ble avholdt lørdag 16. januar i anledning Ivan Galuzins første separatutstilling, snakket de to blant annet om en skrivefeil i utstillingens tittel. Feilen er blitt stående, men dette er det tilsynelatende ingen som har lagt merke til. «Concrete particular insecurity breeds sympathy which can grow into content. Security breeds adornment»; er visstnok et feilaktig sitat, hvor ordet contempt har blitt til content. Forakt har blitt til innhold, altså. Forakt, eller snarere selvforakt, var for øvrig et annet tema i samtalen, og selv om han bedyret at han selv ikke liker det maskekledte metalbandet Slipknot, var Galuzin ikke fremmed for å se maleriet av en Slipknot-fan som et slags selvportrett. Han fortalte at utgangspunktet for dette motivet som går igjen i utstillingen, er et foto av en temmelig trist utseende tenåringsjente i hjemmelaget Slipknot-t-skjorte som verserer på nettet i diverse humorfora.

Ifølge Galuzin var noe av grunnen til at han ville gjennomføre samtalen på denne måten at han ville løse opp den hierarkiske situasjonen som en artist talk ellers kan være. Bundet fast inne i sin OAT Box ble Galuzin jo åpenbart også selv en del av utstillingen, og enkelte av de fremmøtte mente at han og intervjueren Monsen egentlig burde bli der, hele utstillingsperioden.

Et varmt og vennskapelig møte var det i alle fall, som både på oppfordring fra og til enkelte protester fra publikum ble avrundet med et kyss.

Anders Dahl Monsen og Ivan Galuzin i tett samtale. Foto: Mariann Enge

Anders Dahl Monsen og Ivan Galuzin i tett samtale. Foto: Mariann Enge

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!