Lambda, Oslo
Nyhet 06.09.11

FrP snur om Lambda

På et ekstraordinært fylkesstyremøte på mandag stemte man mot videre støtte til Lambda-prosjektet, og det er nå kun partiene Venstre og Høyre som ønsker bygging av nytt Munchmuseum i Bjørvika. I stedet mener partiet at Munchmuseet bør legges til Nasjonalgalleriet for å spare penger. I Aftenposten kaller Lotte Sandberg utstpillet for et valgkampinnlegg motivert av behovet for å fronte partiets kulturfiendtlige politikk.

Flertallet i bystyret er altså nå mot Lambda, men det finnes fremdeles ikke noe annet alternativ med flertallsstøtte. Arbeiderpartiet og SV ønsker å beholde museet på Tøyen, for på den måten å videreføre museets funksjon som et sosialpolitisk prosjekt på Østkanten. Kristelig folkeparti har foreslått et nytt bygg i Gamlebyen.

Byråd Torger Ødegaard (H) sier til Aftenposten at han fremdeles har tro på at oppføringen av bygget blir vedtatt når saken skal opp ved neste bystyremøte 28. september.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!