Franco Berardi

OCA - Office for Contemporary Art Norway, Oslo
Nyhet 13.04.11

Franco Berardi på OCA

Franco Berardi

Berardi vil diskutere situasjonen for europeiske utdannelsesinstitusjoner med bakgrunn i de drastiske budsjettkuttene som har funnet sted de siste årene. Et sentralt spørsmål er hvordan disse kuttene potensielt begrenser «kunnskapens autonomi»og mulighetene for å produsere kunnskap innenfor akademia, alternative utdannelsesinstitusjoner og innen kunstfeltet.

I den forbindelse vil han komme inn på hvordan studenter og lærere har møtt disse endringene med ulikee typer aktivistisk motstand. Berardi vil og presentere initiativet European School of Social Imagination (SCEPSI) som et kritisk alternativ til etablerte modeller for undervisning.

Franco Berardi (f. 1949) underviser i medienes sosiale historie ved Accademia di Belle Arti di Brera i Milano. Berardis The Soul at Work: From Alienation to Automoy kom ut på Semiotext(e) i 2009 og After The Future publiseres i mai på AK Press. Han deltar og på OCAs forelesningsprogram «The State of Things» under årets Veneziabiennale.

Forelesningen finner sted i OCAs lokaler i Nedre gate 7 kl. 19.00. Kunstkritikk vil publisere et intervju med Berardi over påske.

 1. Innlegg fra Rickard Borgström

  Vidare hittar ni en färsk intervju med Bifo av Ida Habbestad på http://www.kunstloftet.no

  Vänligen
  Rickard

 2. Innlegg fra Rickard Borgström

  Kort tilläggsinformation:

  Franco Bifo Berardi deltar i en kongress som äger rum i oslo 8-10 juni. Han presentera en ny föreläsning med arbetstitel;

  General Intellect is looking for a body-
  notes on the emerging movement of precarious cognitarian work.

  Kongressen arrangeras av Kunstløftet/Kulturrådet.

  VI PRØVER Å PLANLEGGE DET HELT PERFEKT
  WE TRY TO PLAN IT SO PERFECTLY
  – kunst og et ungt publikum
  8-10 juni 2011 Oslo

  Plats: Elvebakken videregående skole, Grusomhetens Teater, Ingensteds

  Vänligen
  Rickard Borgström, Kurator

  PS
  Till kongressen kommer även Zygmunt Bauman, Don Kulick, Maria Lind m.fl.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!