Guttorm Guttormsgaard

Busan-biennalen
Nyhet 19.09.12

Fra Blaker til Busan

Med dette bildet (av Glomma?) presenteres Guttorm Guttormsgaard på Busan-biennalens hjemmeside. Fotograf ukjent.

Lørdag åpner Busan-biennalen i Sør-Korea med Guttorm Guttormsgaard som eneste nordiske kunstner. Guttormsgaard har samlet kunst og kulturobjekter gjennom flere tiår og har tidligere presentert disse blant annet i en utstillingsrekke på Blaker Gamle Meieri og i boka Arkiv. I Busan vil Guttormsgaard presentere både egen kunst (grafikk og tegninger), utvalgte objekter fra samlingen og et camera obscura som projiserer sitt bilde på en konkav overflate.

Busan-biennalen 2012 er kuratert av den tyske kuratoren Roger Buergel som også var ansvarlig for Documenta 12 i 2007. Buergel har tatt utgangspunkt i sin egen manglende kunnskap om Sør-Korea og har utformet utstillingen som en læreprosess der kunstnere sammen med folk fra Busan og Sør-Korea har utgjort såkalte «læringsråd». Disse har utforsket spørsmål som «hva ønsker vi å vite om Sør-Korea» og «hva forventer publikum seg av en biennale». Dette har resultert i en hovedutstilling med kun 42 kunstnere som i følge Buergel er ment å ta form av en beskjeden museums-utstilling.

– Avgjørelsen om å utforme Biennale-utstillingen som en global museumsutstilling ble tatt av Læringsrådet for å styrke og understreke den verdigheten som de offentlige institusjonene representerer, både i møte med markedskrefter og populistiske krav, heter det på utstillingens hjemmeside.

Guttorm Guttormsgaard, skisse til installasjon for Busan-biennalen, 2012.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!