Borealisfestival, Landmark, Bergen
Nyhet 30.03.09

Fra avrundingen av Borealis 2009: Live bokinnbinding

Blant de mange bidragsyterne på årets Borealisfestival i Bergen var gruppen InterInterInter, som med prosjektet PrinterPrinterPrinter intervenerte og interagerte med festivalpublikummet, med spontane forestillinger og «publikumsledet dokumentasjon».

På festivalens siste kveld, lørdag 29. mars, gjennomførte gruppen, som har medlemmer med erfaring både fra dans, musikk, komposisjon, boktrykking og billedkunst, en performance som besto både av konsert og produksjon av en «stedsavhengig bok» i samarbeid med publikum på Landmark.

Konsertprogrammet besto av David Helbichs «Vorspiel for recorder player and 2 performers – With audience activities» og Matthew Shlomowitz’ «When is a door not a door? For 4 performers with physical theatre, sounds, tunes, ballet steps, guitar chords etc – and audience activities». Begge stykkene kunne sies å være typiske eksempler på selvironisk samtidsmusikk, med en humoristisk tilnærming til den patosen som seriøs eksperimentering med lyd ofte er forbundet med.

På samtlige bord var det lagt ut (ikke helt blanke) ark og fargeblyanter, og publikums oppgave var å bidra med noe på arkene. Dessuten gikk to representanter fra InterInterInter rundt i lokalet og utstyrte arkene som skulle bli til bok med sjokkrosa silketrykk.

Man kan lese mer om prosjektet PrinterPrinterPrinter på gruppens festivalblogg, printerprinterprinter.blogspot.com.

Samtidsmusikkfestivalen Borealis har tidligere utmerket seg med sitt tverrestetiske fokus, og årets festival som gikk av stabelen forrige uke, 24.-28. mars, var ikke noe unntak i så måte. I tillegg til konserter ble det arrangert både opplesninger og performance og vist film, og Stephen Prina var årets festivalkunstner med utstilling på Bergen kunsthalls No. 5 – for øvrig nylig anmeldt av Eva Rem Hansen her på kunstkritikk.no.

Vi bringer her noen bilder fra InterInterInters avslutningsarrangement. Flere bilder fra årets (og fjorårets) Borealis finnes på festivalens egen Flickr-konto.

PrinterPrinterPrinter produserer bok på Landmark

Fra fremføringen av David Helbichs «Vorspiel for recorder player and 2 performers»


Fra fremføringen av Matthew Shlomowitz’ «When is a door not a door?»
  1. Innlegg fra Ultima Oslo Contemporary Music Festival

    Til alle som ikke er så heldige at de var på Borealis i helgen: Gled dere til blokkfløyte, elefanttegninger og smart moro med samtidsmusikk til høsten! Interinterinter med Printerprinterprinter kommer nemlig til Ultima, som i år finner sted 9.-19. september. Dato kommer vi tilbake til når vi slipper programmet vårt 8. juni.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!