KNIPSU, Bergen
Nyhet 25.08.10

Flaggfabrikken åpner visningsrom

Førstkommende fredag, 27. august, åpner Flaggfabrikken Presenterer visningsrommet KNIPSU i Bergen. Åpningsutstillingen, ( i n ) a u t o n o m y, er en separatutstilling av den amerikanske kunstneren Lindsay Foster, som har vært gjestekunstner på Flaggfabrikken – senter for fotografi og billedkunst våren 2010.

 

Flaggfabrikken Presenterer startet som en månedlig kunstevent på Landmark, Bergen Kunsthall i 2005, og ble de første årene kuratert i fellesskap av det kunstnerdrevne senteret Flaggfabrikkens medlemmer, men etter ønske om et tydeligere program tok Åse Løvgren og Anne Szefer Karlsen over kurateringen.

I 2008 overtok Hilde Jørgensen og Maya Økland og utvidet programmet til å også omfatte seminarer og workshops – og nå altså et eget visningssted. Kunstkritikk stilte de to ansvarlige for Flaggfabrikken Presenterer et par spørsmål i anledning åpningen av visningsrommet KNIPSU.

– Hva er bakgrunnen for at Flaggfabrikken Presenterer nå starter et eget visningsrom?

– Grunnen til at Flaggfabrikken Presenter nå starter et eget visningsrom er at vi har et behov for det! De siste årene har vi holdt en aktiv profil og det føles nå naturlig å utvide virksomheten til å kunne vise varige utstillinger. Vi kjenner også på behovet for flere kunstnerstyrte visningsrom her i Bergen da vi har en aktiv scene, men få visningsmuligheter. KNIPSU vil i første rekke brukes til egenproduserte utstillinger og til å presentere våre internasjonale gjestekunstnere, men også til seminarer, workshops og eksterne initiativer som for eksempel Pixelfestivalen.

– Hvilke planer har dere videre for KNIPSU?

– KNIPSU vil framover være tett knyttet til prosjektet Flaggfabrikken Presenterer Nordic Art Express som består av både mobile eventer, blant annet i Grønland, Polen, Finland og Baltikum, og lokale visninger. I september åpner en gruppeutstilling med ni finske kunstnere fra kunstnerkollektivet Huuto og i oktober åpner en utstilling basert på en workshop vi holdt i Ilulissat, Grønland tidligere i år. Til neste år blir det blant annet en workshop i samarbeid med Filmhøgskolen i Lodz, Polen.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!