Nyhet Artikkel på Engelsk|18.04.16

Fem nordiske kuratorer til Momentum

Fra Momentum Hrafnhildur Arnardottir a.k.a. Shoplifter, Nervescape IV, 2015. Foto: Vegard Kleven.

Fra Momentum 8: Hrafnhildur Arnardottir a.k.a. Shoplifter, Nervescape IV, 2015. Foto: Vegard Kleven.

Punkt Ø offentliggjorde i dag kuratorteamet til Momentum 9 i 2017: Ulrika Flink (Sverige), Ilari Laamanen (f. 1983, Finland), Jacob Lillemose (f. 1974, Danmark), Gunhild Moe (f. 1980, Norge) og Jón B.K Ransu (f.1967, Island).

«Kuratorteamet danner en solid faglig enhet med bred internasjonal erfaring, og erfaring fra å bringe kunst inn i lokalsamfunnet», heter det i pressemelding fra Punkt Ø, som også siterer direktør Dag Aak Sveinar:

– Det er med spenning og forventning vi ser fram til hva dette teamet velger å undersøke og presentere i Momentum 9. Ambisjonen vår er høy og målet er å produsere en aktuell og viktig biennale, som engasjerer bredt og demonstrerer biennalens berettigede eksistens som en av de viktigste nordiske biennaler for samtidskunst.

Videre står det at «Momentum 9 skal opprettholde en sterk interesse for, og et engasjement for det nordiske, men samtidig ikke begrense tilfanget til kunstnere kun fra Norden. Momentum har alltid hatt, og skal fortsatt ha en åpen holdning, og ikke definere seg som tilhørende et bestemt sted, men som en del av en internasjonal kunstscene».

Utvelgelsen av de fem kuratorene er i følge Punkt Ø gjort i samarbeid med de nordiske kunstnerorganisasjonene IASPIS (Konstnärsnämndens internationella program för bild- og formkonstnärer, Sverige), Danish Arts Foundation (Danmark), OCA (Office for Contemporary Art, Norge), CIA (KÍM – Kynningarmiðstöð íslenskrar myndlistar, Island) og FRAME (Näyttelyvaihtokeskus FRAME, Finland).

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!