Nyhet 29.04.16

Engasjert prismottager

Reidar Aulie, Tendens, 1931. Foto: O. Væring.

Reidar Aulie, Tendens, 1931. Foto: O. Væring.

I kveld, 29. april, blir Kari J. Brandtzæg tildelt Kritikerprisen 2015 for utstillingen Krigens skygge. Politisk kunst i Norge 1914-2014. Til forskjell fra tidligere år ble vinneren denne gangen kunngjort lang tid i forkant av selve tildelingen, allerede onsdag forrige uke, 20. april.  

Kari J. Brandtzæg.

Kari J. Brandtzæg.

Kunstseksjonen i Norsk kritikerlag begrunner valget av Brandtzæg med at prosjektet både var solid og mottok mye omtale, og at det skapte engasjement og oppmerksomhet. De andre nominerte var Melgaard + Munch – The End of It All Has Already Happened på Munchmuseet i Oslo, kuratert av Lars Toft Eriksen, og Momentum 8: Tunnel Vision, 8th Nordic Biennial of Contemporary Art, Moss 13, kuratert av Jonatan Habib Engqvist, Birta Gudjonsdottir, Stefanie Hessler og Toke Lykkeberg.

Prisutdelingen er i samarbeid med Fritt Ord og finner sted i deres lokaler. Det legges opp til et «kompakt og konsist arrangement», står det i invitasjonen. Et av innslagene er en tale av kunstneren Victor Lind med tittelen «Engasjert kunsthistorie».  

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!