Elmgreen & Dragset

London
Nyhet 18.01.11

Elmgreen og Dragset vant i London

Michael Elmgreen og Ingar Dragset, Powerless Structures Fig 101, 2010. Konkurranseutkast.

Den dansknorske kunstnerduoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset skal oppføre en skulptur på Trafalgar Square i London i 2012.

Fredag annonserte borgermesteren i London at den dansknorske kunstnerduoen Michael Elmgreen og Ingar Dragset har vunnet konkurransen om oppføringen av en skulptur på Trafalgar Square i London i OL-året 2012. Katharina Fritsch vant oppdraget for 2013.

Elmgreen og Dragset-skulpturen Powerless Structures, Fig. 101 forestiller en liten gutt som rir på en gyngehest. Forslaget er tidligere omtalt på Kunstkritikk her.

I følge et videointervju med kunstnerne publisert på borgermesterens offisielle hjemmeside tar forslaget utgangspunkt i stedet Trafalgar Square og rytterstatuens tradisjon og historie. I opposisjon til de tradisjonelle framstillingene av autoritære krigsherrer gir gutten på gyngehesten, i følge kunstnerne, en mulighet til å forestille seg en framtid uten krig. Det er «en feiring av det ordinære og muligheten til forandring,» i følge Michael Elmgreen og Ingar Dragset.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!