Marina Abramović

Nyhet 22.08.12

Dyr og populær Abramovic

Marina Abramovic.

Den 28. september presenterer Galleri Brandstrup med dårlig skjult stolthet en utstilling med den New York-baserte serbiske performancekunstneren Marina Abramovic. I følge gallerist Kim Brandstrup er Abramovic en kunstner som «utfordrer, sjokkerer og legger igjen dype, følelsesmessige inntrykk».

Åpningen faller sammen med åpningen av Astrup Fearnley Museets nye lokaler på Tjuvholmen og markerer i følge galleriet en ny, internasjonal profil for galleriet.

I forbindelse med utstillingen holder Abramovic også foredraget «The Marina Abramovic Institute and the Future of Performance Art» på Folketeateret den 26. september. Her vil det koste 300-400 kroner å høre Abramovic presentere et nytt performance-senter i New York som vil bære hennes eget navn. Da Kunstkritikk sjekket onsdag formiddag var omtrent 1100 av 1400 billetter solgt.

  1. Innlegg fra Kjell Hansen

    Meget imponerende av Galleri Brandstrup å få en så stor og viktig kunstner til lille Norge. Håper dette er noe vi vil se mer av i fremtiden!

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!