Nyhet 15.02.13

Nominerte til Kunstkritikerprisen 2012

Ai Wei wei, {ITALIC}81 Wooden Balls{ENDITALIC}. Foto: Dag Fosse

Fra utstillingen Real Life Stories på Bergen Kunstmuseum; Ai Wei wei, 81 Wooden Balls. Foto: Dag Fosse.

De tre nominerte til Kunstkritikerprisen 2012, som denne våren deles ut for femte gang, er Lene Bergs utstilling på Henie Onstad Kunstsenter, Steinar Haga Kristensens Fortvilelser i leire på Kunsthall Oslo, og Bergen Kunstmuseums store utstilling av kinesisk samtidskunst, Real Life Stories. Prisen tildeles det kunstprosjektet som medlemmene i Norsk kritikerlags kunstseksjon oppfatter som det mest betydningsfulle i året som gikk.

I begrunnelsen for nominasjonene skriver Kritikerlaget om Lene Berg at hun er en kunstner som «med stor intelligens og integritet utforsker glemte eller fortrengte historiefortellinger og kulturelle tabuer». Steinar Haga Kristensens Fortvilelser i leire omtales som «en flamboyant utstilling preget av konsist kaos, absurd humor, men også dypt alvor», mens det om Bergen Kunstmuseums Real Life Stories sies at den var et «ambisiøst prosjekt, ikke bare i omfang, men i aktualitet og måten å spisse utvalget tematisk på, samt svært god presentasjon av verker og kunstnere».

Tid og sted for prisutdelingen vil bli offentliggjort senere.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!