Kunst- og designhøgskolen i Bergen (KHiB), Bergen
Nyhet 28.05.06

Byggesaken må løftes opp på et politisk plan

Den siste uken har flere aktører krevd at Statsbyggs avgjørelse om å ikke videreføre prosjekteringen av Kunsthøgskole i Bergen må opp på et politisk plan.

Statsbyggs avgjørelse om å ikke videreføre prosjekteringen av Snøhettas vinnerutkast fra plan- og designkonkurransen for ny Kunsthøgskole i Bergen, og utlyse ny arkitektkonkurranse har fått sterke reaksjoner fra både kunst- og arkitekturkretser. Blant annet har styret i Norske Arkitekers Landsforbund (NAL) vedtatt at de ikke stiller i noen ny jury, samtidig som de oppfordrer til boikott av en ny konkurranserunde. Den siste uken har flere aktører krevd at saken må opp på et statlig politisk plan. I en kommentar tirsdag spurte kulturredaktør i Bergens Tidende, Jan Nyberg, hvordan Statsbygg kan forsvare å ha kastet 40 millioner ut av vinduet på prosjekteringen av Kunsthøgskolen for så å skrinlegge hele prosjektet? Han oppfordrer videre den politiske ledelsen i Kunnskapsdepartementet om å instruere Statsbygg til å ta opp igjen samarbeidet med Snøhetta.

Samme dag skrev styret i Kunsthøgskolen et brev til Kunnskapsdepartementet der de ber om et møte med den politiske ledelsen og argumenterer for en videreføring av prosjektet. Også Hordaland og Bergen SV har engasjert seg i saken og skriver i et brev til sine ministre der også de ber om en videreføring.

Her er noen lenker til tidligere artikler om Statsbyggs avgjørelse:

Kunsthøgskolen i Bergen: Prosjekteringen stoppes ny konkurranse lyses ut
Statsbygg.no, 28.04.06

Norske Arkitekters Landsforbunds president Jannike Hovland reagerer kraftig på på at Statsbygg stanser prosjekteringen av Kunsthøgskolen i Bergen i et intervju med Arkitektnytt.
Arkiteknytt, 12.05.2006

Harald Flor kritiserer avgjørelsen i en kommentar i Dagbladet.
Unngå fadese!, Harald Flor, 14 mai, 2006

Lotte Sandberg i Aftenposten mener at «Når Statsbygg ikke har taklet byggesaken for Kunsthøgskolen i Bergen, er det trolig fordi Statsbygg selv ikke har gjort jobben sin».
Kalddusj i Bergen, Lotte Sandberg, Aftenposten, 8 mai, 2006

På Kunsthøgskolen i Bergen sine hjemmesider finner du en stor samling lenker til artikler om saken.
Kunsthøgskolen i Bergen >>

  1. Innlegg fra Redaksjonen

    Bergen Ap ber for Snøhetta

    Bergens Tidende skriver i dag at Arbeiderpartiet i Bergen ber statsminister Jens Stoltenberg sørge for at Snøhettas nye Kunsthøgskole i Møllendal likevel blir bygget.
    http://www.bt.no/lokalt/article273853.ece

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!