Bergen
Nyhet 25.10.11

Bergenstriennalen tar form

Bergen, utsikt fra Fløyen. Foto: Wikipedia/Tomoyoshi Noguchi.

Det nye styret for Bergenstriennalen som velges på generalforsamling i Bergen 28. oktober vil jobbe med å ha en kurator for utstillingen på plass innen utgangen av desember. Etter at det ble bestemt at Bergensbiennalen skal bli en triennale har Bergen kommune satt av fire millioner i året fra og med neste år. Så langt er triennalen ikke tilgodesett med støtte over statsbudsjettet, men forrige uke uttalte fungerende styreleder Evelyn Holm til Bergens Tidende at formuleringer fra Kulturdepartementet ga håp om at det ville vanke støtte på budsjettet for 2013:

«Departementet er kjent med at Bergen kommune har dannet det kommunale aksjeselskapet Bergenstriennalen som har mål om å gjennomføre den første samtidskunsttriennalen i Bergen i 2013.[…] På bakgrunn av oppdatert søknad fra Bergenstriennalen vil Kulturdepartementet vurdere å gi tilskudd til gjennomføringen av arrangementet i 2013.» (Kapittel 322, Billedkunst, kunsthåndverk og offentlig rom.)

Bergenstriennalen AS ble stiftet i Bergen i februar 2011, og har foreløpig hatt et styre bestående av Marieke Van Hal, Evelyn Holm (styreleder), Morten Kvamme og Petter Snare. Dette styret har blant fått på plass triennalens kunstneriske råd som består av Ute Meta Bauer, Ina Blom, Ingar Dragset, Bruce Ferguson, Maria Hlavajova, Ranjit Hoskote og Solveig Øvstebø. Når det nye styret er på plass går Evelyn Holm fra 1. november over i rollen som adminstrativ leder for triennalen.

Kunstkritikk kommer neste uke tilbake med informasjon om Bergenstriennalens nye styre.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!