Nyhet 08.05.06

Bergen Kunstmuseums innkjøpspolitikk

Øystein Hauge i Bergens Tidende har i flere artikler kritisert det han oppfatter som samrøret mellom Bergen Kunstmuseum og forretningsmannen Stein Erik Hagen. I et debattinnlegg av Jørgen Lund møter han motbør.

Da Bergen Kunstmuseum åpnet sin nye utstilling med nye innkjøp og deponier for om lag en måned siden var Bergens Tidendes kunstanmelder Øystein Hauge ikke nådig. I stedet for å servere en tradisjonell anmeldelse av utstillingen brukte han anledningen til å fortsette sin sterke kritikk av det han oppfatter som samrøret mellom forretningsmannen Stein Erik Hagen og Bergen Kunstmuseum. I «Samleren i spillerens grep» om avdukingen av Hagens Christian Skredsvig-bilde som museet overtok fra Nasjonalmuseet i fjor, beskrev han museet som et asylmottak for bedrestilte. I «Rapport fra jeger- og samlerstadiet» spør han om museet overhodet er i stand til å bygge en kunstsamling. Hauge mener museet lar seg bruke i billigvaremilliardærens merkevarebygging, og ironiserer over museets gjerrighet og pyntesyke når de tar imot et deponi av en «svensk postkubist med franske manerer» men takker nei til et bilde av den eksperimentelle og samfunnskritiske Bergens-maleren Ole Johan Tørud, som ble tilbydt som gave til museet i midten av februar.
http://grand.domeneshop.no/www.kunstkritikk.no/html/BTs_kritikksurrogat.htm

I et debattinnlegg i samme avis 12. april skriver Jørgen Lund en kommentar til Hauge. Lund skriver at Hauges anklage om samrøre mellom Stein Erik Hagen og museet ikke gir noen konkrete bidrag til diskusjonen om museets samling, og at han forsømmer den kunstsystemkritiske fane han skriver under.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!