Nyhet 04.04.11

Basisfinansiering til Vinge/Müller

Fra Vinge/Müllers Gengangere, Black Box Teater 2007

Teaterkompaniet Vinge/Müller tas inn i Norsk kulturråds ordning for basisfinansiering av frie scenekunstgrupper. Duoen mottar 12 millioner kroner fordelt over de neste fire årene og mottar nyheten med stor entusiasme fra Berlin.

– Uten Kulturrådet hadde vi ikke hatt noe kunstnerskap. Dere er vår institusjon, sier Vegard Vinge i en pressemelding fra Norsk kulturråd. Regissør Vinge har samarabeidet med scenograf Ida Müller om en rekke velrenommerte Ibsen-opsetninger de siste årene.

– Vinge og Müller har et egenartet kunstnerskap i sterk vekst, med fokus på kunstforskning og verkutvikling. Deres kompromissløse holdning til teatrets muligheter som politisk og menneskelig kommunikasjonsmiddel står i særstilling, sier Kulturrådets scenekunstkonsulent Elisabeth Egseth Hansen i pressemeldingen.

Teatersjef på Black Box Jon Refsdal Moe har tidligere beskrevet duoens oppsetning av Vildanden (2009) som «et rom der den hegemoniske middelkulturen gikk totalt i oppløsning [og] ble angrepet både «ovenfra» og «nedenfra» – med Bachkantater, Paul McCarthy, Britney Spears, Ole I Dole, Henrik Ibsen, pop art, kroppsvæsker, Colargol og tung tung, autoritær folkeopplysning.»

Vildanden har premiere på Volksbühne i Berlin 13. mai 2011.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!