Nyhet 24.04.13

Barents Spektakel tar en pustepause

Fra Barents Spektakel 2013, utendørsvisning av Ctho Delats film {ITALIC}Border Musical{ITALIC}. Foto: Mikhail Slavin.

Fra Barents Spektakel 2013, utendørsvisning av Chto Delats film Border Musical. Foto: Mikhail Slavin.

Pikene på Broen, som i dag består av Luba Kuzovnikova, Mona Danielsen, Inger Blix Kvammen, Maria Rusinovskaya, Guro Vrålstad, Kjetil Nikolaisen og Lene Ødegård Olsen, melder at de har bestemt seg for å ikke arrangere festivalen Barents Spektakel i Kirkenes i 2014 slik det i utgangspunktet var planlagt, men at de utsetter arrangementet til 2015. De begrunner avgjørelsen med at festivalen nå har vokst seg større enn det de er i stand til å gjennomføre på årlig basis.

I en pressemelding skriver de at de trenger lenger produksjonstid for de allerede påbegynte og fremtidige prosjektene som de sammen med kunstnere utvikler spesielt for hver festival. De bemerker også at det er tidkrevende å innhente de midlene som skal til for å arrangere en festival av den størrelsen som Barents Spektakel nå har.

Neste Barents Spektakel vil gå av stabelen 4. – 8. februar 2015. Pikene på Broen forespeiler at de i løpet av 2014 vil avgjøre om de siden vil gjøre Barents Spektakel til en årlig festival igjen, eller om de fra da av skal fortsette med å arrangere den annet hvert år.  

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!