Nyhet 18.04.13

Åtte kunstnere klare for Christian Frederik

Istvan Lisztes, {ITALIC}Mann med liten håndbevegelse{ENDITALIC}, 1992. Bronse. Installasjonsbilde, Vigeland-museet, 2007.

Istvan Lisztes, Mann med liten håndbevegelse, 1992. Bronse. Installasjonsbilde, Vigeland-museet, 2007.

Juryen for Christian Frederik-monumentet har valgt de åtte som får delta i den lukkede konkurransen. Monumentet, som Stortinget har spesifisert til «en figurativ skulptur i tradisjonell forstand», skal avdukes i jubileumsåret for grunnloven i 2014.

38 hadde søkt i prekvalifiseringsrunden, og blant disse fant juryen syv som var oppdraget verdig: Merete Sejersted Bødtker, Kjersti Wexelsen Goksøyr, Håkon Anton Fagerås, Istvan Lisztes, Kirsten Kokkin, Per Ung og Gunnar Torvund. 

I følge en pressemelding fra Kunst i offentlige rom (KORO) fant juryen «en god bredde innen figurativt uttrykk og en høy standard på innsendt materiale». Juryen benyttet likevel muligheten til å invitere Kristian Blystad direkte til lukket konkurranse «ut i fra et ønske om å åpne for størst mulig spenn i den formale tilnærmingen».

Håkon Anton Fagerås, {ITALIC}Applaus{ENDITALIC}, 2003. Bronse.

Håkon Anton Fagerås, Applaus, 2003. Bronse.

I følge KORO vil konkurranseprogrammet bli sendt til deltakerne innen kort tid. Deltakerne får deretter tre måneder til å utarbeide sitt konkurranseforslag. Etter juryering presenteres utkastene i en utstilling. Tid og sted for denne vil bli annonsert senere. Monumentet skal stå på Eidsvolls plass, utenfor Stortinget.

Juryen består av: Lars Roar Langslet, Kulturdepartementets representant; Per-Kristian Foss, Stortingets presidentskap; Marit Wiklund, billedhogger og tegner; Petter Hepsø, billedkunstner og Svein Olav Hoff, kunsthistoriker og direktør Lillehammer Kunstmuseum.

Per Ung, {ITALIC}Fiskerkone{ENDITALIC}, 1999. Bronse.

Per Ung, Fiskerkone, 1999. Bronse.

 

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!