Art Basel, LISTE, Basel
Nyhet 16.06.06

ArtBasel 37

Denne uken arrangeres kunstmessen ArtBasel for 37 gang.

Denne uken arrangeres kunstmessen ArtBasel for 37 gang. ArtBasel anses som den klart viktigste internasjonale kunstmessen, og er sammen med søstermessen ArtBasel Miami Beach som ble etablert i 2002, sentrum når det gjelder den kommersielle siden av kunstverden. ArtBasel består av 300 håndplukkede internasjonale gallerier og ventes å samle over 50 000 kunstsamlere, kunsthandlere, kunstnere, kuratorer og andre. Fra Norge deltar i år galleri Riis samt utflaggede c/o Gerhardsen som holder til i Berlin.

I tillegg til utstillingen Art Unlimited med seksti store innendørs prosjekter og Art Statements med 22 enmannsutstillinger har ArtBasel i år kommisjonert en rekke offentlige kunstprosjekter med blant andre Martin Creed og Chris Burden. Høydepunktet på messen var blant mange ventet å bli Douglas Gordon og Philippe Parrenos film Zidane: A 21st-Century Portrait, som ble vist på Basel fotball stadio.

Paralellt med ArtBasel arrangeres også kunstmessen LISTE som i år feirer sitt 10-årsjubileum. LISTE presenterer nye og viktige gallerier som er under 5 år og som viser kunstnere under 40. Oslo-galleriet Standard er eneste norske galleri på LISTE.

  1. Innlegg fra Redaksjonen

    kopenhagen.dk dekket ga Baselmessen bred dekning i sommer med interviewer med blant andre messedirektør Samuel Keller, København-gallerist Nicolai Wallner og Keren Cytter og Peter Piller som vant årets The Baloise Art Prize, og billedserier fra Art Statements og Art Unlimited.
    kopenhagen.dk om Art Basel

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!