Art Basel
Nyhet 06.05.11

Art Basel utvider til Asia


Art Basels eiere overtar fra 1. juli kontrollen over den asiatiske kunstmessen ART HK – Hong Kong International Art Fair som ble arrangert for første gang i 2008. Messen har de siste årene blitt en av de viktigste arenaene for salg av kunst i Asia, og blant de 260 galleriene som deltar i 2011 finner vi for eksempel vestlige gallerier som Galerie Eigen + Art, Gagosian Gallery, og Lisson, men og asiatiske gallerier som Vitamin Creative Space, Gandhara Art og Kukje Gallery.

Messen vil fortsette under navnet Art HK også i 2012, mens det forventes at den fra 2013 vil gjennomføres under navnet Art Basel Hong Kong, som Art Basels tredje messe på verdensbasis. Art Basel utvidet i 2001 med Art Basel Miami Beach, blant annet for å opprette en tettere forbindelse til det sør-amerikanske markedet. Med denne overtagelsen gjør Art Basel et tilsvarende betydningsfullt inntog i det kjøpesterke asiatiske markedet, og bekrefter ambisjonene om å utgjøre en virkelig global aktør på kunstmarkedet. MCH Swiss Exhibition (Basel) Ltd skriver i en pressemelding at målet med kjøpet er «to establish a premier art show in this key region, and expand the reach of its art shows globally.»

Årets Art HK finner sted fra 26. til 29. mai, mens Art Basel åpner 14. juni og varer til 19. juni. Kunstkritikk kommer tilbake med nyheter fra Basel i juni.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!