Nyhet 28.01.13

Ars Fennica med nordisk spenn

Pilvi Takala er nominert til kunstprisen Ars Fennica. Hun er for tiden aktuell med en soloutstilling på Bonniers Konsthall i Stockholm. Her: {ITALIC}The Real Snow White{ENDITALIC}, 2009. Gjengitt med tillatelse fra Galerie Diana Stigter.

Pilvi Takala er nominert til kunstprisen Ars Fennica. Hun er for tiden aktuell med en soloutstilling på Bonniers Konsthall i Stockholm. Her: The Real Snow White, 2009. Gjengitt med tillatelse fra Galerie Diana Stigter.

Den finske kunstprisen Ars Fennica skal i 2013 deles ut til en av følgende fem nominerte kunstnere: Gabríela Friðriksdóttir fra Island, Jeppe Hein fra Danmark, Fredrik Raddum fra Norge, Pilvi Takala fra Finland og Gunnel Wåhlstrand fra Sverige.

Prisen deles ut for 20. gang, og har hatt en vekselvis finsk og nordisk profil. Blant tidligere prisvinnere finner vi Maaria Wirkkala (1991), Per Kirkeby (1993), Silja Rantanen (1996), Hreinn Fridfinnsson (2000), Roi Vaara (2005) og Charles Sandison (2010). I 2012 ble det ikke delt ut noen pris, mens Anssi Kasitonni vant i 2011.

Bak prisen, som med 40 000 euro i vinnerpotten er Finlands største, står den private Henna and Pertti Niemistö-stiftelsen, og Niemistö-familien er fortsatt aktive i organiseringen av prisen. Vinneren velges av en enkelt person, nemlig sjefskurator ved Palais de Tokyo i Paris, Akiko Miki. Hun skal basere sin avgjørelse på atelierbesøk med de ulike kunstnerne. Hvem som vinner vil offentliggjøres i mai, og vedkommende vil presenteres i en utstilling ved Amos Andersons konstmuseum i Helsinki til høsten.

Gabríela Friðriksdóttir, Jeppe Hein, Fredrik Raddum, Pilvi Takala og Gunnel Wåhlstrand er nominert til den finske kunstprisen Ars Fennica. Jeppe Hein var ikke til stede da bildet ble tatt.

Gabríela Friðriksdóttir, Jeppe Hein, Fredrik Raddum, Pilvi Takala og Gunnel Wåhlstrand er nominert til den finske kunstprisen Ars Fennica. Jeppe Hein var ikke til stede da bildet ble tatt.

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!