Tenthaus Oslo, Oslo
Nyhet 14.02.11

Åpner nytt prosessorientert prosjektrom

Tenthaus Oslo holder til i Westye Egebergs gate 7.

Det dukker stadig opp nye visningssteder i Oslo. Torsdag denne uken er det Tenthaus Oslo som lanseres, et nytt «diskursivt kunstnerdrevet prosjektrom» ved Telthusbakken.

Tenthaus Oslo er initiert av de tre billedkunstnerne Helen Eriksen, Ebba Moi og Stefan Schröder, og er i følge pressemeldingen basert på åpen, prosessorientert deltagelse med bidrag fra en internasjonalt orientert gruppe av kunstnere, hvor kunstproduksjon og prosess undersøkes gjennom et bredt spekter av aktiviteter og presentasjoner med utstillinger, workshops, foredrag og performance. Initiativtakerne betrakter Tenthaus Oslo som en del av sin egen kunstneriske praksis.

Tenthaus Oslo er også arena for Alt for Hersleb, et deltagende kunstprosjekt med Hersleb ungdomsskole. Alt for Hersleb er i følge prosjektpresentasjonen et forsøk på å lage kunst med elevene som aktive deltagere. Tanken er ikke å få til en undervisningssituasjon, men snarere å etablere en dialog med aktuelle spørsmål om hvilke former samtidskunst som visualiseres i dagens samfunn – og å få til en forståelse av kunstneriske prosesser gjennom praksis og ikke som betrakter eller passiv mottaker for et uttrykk.

Åpningsutstillingen har fått tittelen Drink me – eat me, og viser arbeider av av kunstnerene Mona Brekke, Walter van Broekhuizen, Tor Børresen, Leo Fitzmaurice og Gabriele Nagel.

Gabriele Nagel, Wellness with snakes, 2010.

  1. Innlegg fra Magnus Ohren

    nok et funn. congrats

Skriv innlegg
Navn (kun innlegg under fullt navn tillates)*:

E-post (vises ikke)*:

Kommentar*:

Send

Leserinnleggene er en viktig del av Kunstkritikk. Vi er derfor svært glad for at du bidrar til vårt leserforum. Vi ber alle følge vanlige regler for høflighet. Husk at du står ansvarlig for dine egne innlegg. Vi godtar derfor kun innlegg under fullt navn.

Redaksjonen leser ikke innlegg før publisering, men følger debatten fortløpende. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg som er usaklige, inneholder personangrep eller som vi av andre grunner finner upassende. Dette skjer uten forhåndsvarsel, og fullstendig etter skjønnsbaserte vurderinger gjort i redaksjonen. I leserinnlegg godtas kun tekst, ingen bilder, video, html-kode el. Lykke til med debatten!